node/36930

Lamborghini Huracán με κινητήρα από pick-up της GM [video]

Απόδοση που θα ξεπερνά τους 1.000 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

Ο Chris Steinbacher από το κανάλι B is for Built στο YouTube έχει ξεκινήσει ένα αρκετά περίεργο project, τοποθετώντας σε μια Lamborghini Huracán ένα κινητήρα από pick-up της GM!

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Η Huracán LP610-4 που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το εγχείρημα είχε καταστραφεί από φωτιά στον κινητήρα. Ως αποτέλεσμα το όχημα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά για να επιστρέψει σε λειτουργική κατάσταση όμως το πλαίσιο από ανθρακονήματα ήταν άθικτο. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν πτοήθηκε και μέσω του καναλιού του ξεκίνησε ένα project για την έκθεση SEMA στο Las Vegas.

Αντί για τον εργοστασιακό V10 κινητήρα, ο Chris Steinbacher επέλεξε ένα μοτέρ LQ4 LS V8 6,0 λίτρων το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα pick-up της General Motors μεταξύ 1999-2007. Στόχος του ιδιοκτήτη είναι η απόδοση να φτάσει τους 1.000 PS, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό για το συγκεκριμένο τύπο κινητήρα. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως όλη αυτή η δύναμη θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου από Audi R8 πρώτης γενιάς!.

Εκτός από τον ιδιαίτερο συνδυασμό κινητήρα-μετάδοσης, το όχημα θα δεχθεί και μια σειρά από αισθητικές επεμβάσεις. Τα κατεστραμμένα μέρη του αμαξώματος αντικαταστάθηκαν από ανθρακονημάτινα πάνελ της αγωνιστικής Huracán Super Trofeo, ενώ προστέθηκαν σπλίτερ, μαρσπιέ και διάφορα άλλα αεροδυναμικά εξαρτήματα. Αντίστοιχες προσθήκες θα γίνουν και στο εσωτερικό όπου ένας λεβιές ταχυτήτων θα δεσπόζει στο κεντρικό τούνελ.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα έχουμε στις αρχές Νοέμβρη στην έκθεση SEMA. Μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία στο επίσημο κανάλι του ιδιοκτήτη.

node/39114
LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37

Συνεργασία Lamborghini και Lego για αναδημιουργία της Sián FKP 37 [video]

Η Lego γνωρίζουμε ότι συχνά πυκνά «λανσάρει» αυτοκίνητα υψηλής κλάσης για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αυτή τη φορά όμως καταπιάστηκε με τη σπάνια Lamborghini Sián δοσμένη με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Συνεργασία Lamborghini και Lego για αναδημιουργία της Sián FKP 37 [video]

Ύστερα από την Bugatti, αυτή είναι μια άλλη σημαντική συνεργασία μεταξύ της Lego και μιας φίρμας αυτοκινήτων. Ο γίγαντας παιχνιδοποιός από τη Δανία, μάστορας μεγάλος στα παιχνίδια με «τουβλάκια», άντλησε έμπνευση από τη Lambo Sián FKP 37 για να την αναδημιουργήσει για τη σειρά LEGO Technic ως συναρμολογούμενο παιχνίδι με 3.696 κομμάτια και σε κλίμακα 1:8.

Ένα ωραίο κομμάτι μήκους 60 εκατοστών που θα σε κρατήσει για μπόλικη ώρα απασχολημένο, πριν το θαυμάσεις ολοκληρωμένο και, πάνω απ’ όλα, δεις κάποια από τα μέρη του να λειτουργούν.

Το πίσω καπό αφαιρείται για να δημιουργηθεί χώρος για τον κινητήρα V12 του οποίου τα έμβολα είναι λειτουργικά, ακριβώς όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων του σούπερκαρ της Sant’Agata που παρουσιάστηκε πέρυσι στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη.

LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37

Μια αριθμημένη πλακέτα και μερικές μικρές λεπτομέρειες συνοδεύουν τη συναρμολογούμενη Sián FKP 37. Μια αρκούντως εξωτική επιλογή από την πλευρά της Lego, τη στιγμή που οι Δανοί θα μπορούσαν να διαλέξουν ένα άλλο πιο γνωστό και πιο δημοφιλές μοντέλο της Lamborghini.

Αυτό το κάπως περιθωριακό μοντέλο, που πωλείται αμπαλαρισμένο σε μια σπέσιαλ συσκευασία, θα μπορεί να γίνει δικό σας για το δόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €380. Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη υπομονή. Σε τρεις ημέρες, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ανοίγουν οι παραγγελίες.

node/39110

Πωλείται Lamborghini Huracán με 302.500 km στο οδόμετρο

Πάνω από 1.900 άνθρωποι έχουν περάσει από το τιμόνι της συγκεκριμένης Huracán.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Πωλείται Lamborghini Huracán με 302.500 km στο οδόμετρο

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η Lamborghini Huracán με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο, καθώς από το 2015 μέχρι σήμερα έχει διανύσει πάνω από 302.500 km!

Το υπεραυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία Royalty Exotic Cars στο Las Vegas η οποία το νοίκιαζε, με πάνω από 1.900 οδηγούς να έχουν περάσει από το τιμόνι του μέσα σε 5 χρόνια. Παρά τα 300+ χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει και την καταπόνηση που έχει δεχθεί από τους αμέτρητους ενοικιαστές, η Huracán δεν παρουσίασε πολλά προβλήματα  - σε αντίθεση με άλλα υπεραυτοκίνητα από τον στόλο της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις προγραμματισμένες αλλαγές λαδιών, το μοντέλο φορά νέα ανάρτηση της JRZ, νέο κιβώτιο ταχυτήτων που αντικαταστάθηκε πριν από 13.000 km, ενώ έχει υποστεί μικρές επιδιορθώσεις στο αμάξωμα λόγω ζημιάς που προκλήθηκε κατά το παρκάρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Huracán Evo

Να θυμίσουμε πως το μοντέλο φορά ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων με απόδοση 610 PS που μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η τιμή της πιο πολυταξιδεμένης Lamborghini Huracán στον κόσμο είναι $130.000 και μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί κάποιος αγοραστής δεδομένου του επιβαρυμένου ιστορικού της.

[Πηγή: CarandDriver.com]