Lamborghini Huracán με κινητήρα από pick-up της GM [video]

Lamborghini Huracán με κινητήρα από pick-up της GM [video]

Απόδοση που θα ξεπερνά τους 1.000 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

Ο Chris Steinbacher από το κανάλι B is for Built στο YouTube έχει ξεκινήσει ένα αρκετά περίεργο project, τοποθετώντας σε μια Lamborghini Huracán ένα κινητήρα από pick-up της GM!

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Η Huracán LP610-4 που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το εγχείρημα είχε καταστραφεί από φωτιά στον κινητήρα. Ως αποτέλεσμα το όχημα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά για να επιστρέψει σε λειτουργική κατάσταση όμως το πλαίσιο από ανθρακονήματα ήταν άθικτο. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν πτοήθηκε και μέσω του καναλιού του ξεκίνησε ένα project για την έκθεση SEMA στο Las Vegas.

Αντί για τον εργοστασιακό V10 κινητήρα, ο Chris Steinbacher επέλεξε ένα μοτέρ LQ4 LS V8 6,0 λίτρων το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα pick-up της General Motors μεταξύ 1999-2007. Στόχος του ιδιοκτήτη είναι η απόδοση να φτάσει τους 1.000 PS, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό για το συγκεκριμένο τύπο κινητήρα. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως όλη αυτή η δύναμη θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου από Audi R8 πρώτης γενιάς!.

Εκτός από τον ιδιαίτερο συνδυασμό κινητήρα-μετάδοσης, το όχημα θα δεχθεί και μια σειρά από αισθητικές επεμβάσεις. Τα κατεστραμμένα μέρη του αμαξώματος αντικαταστάθηκαν από ανθρακονημάτινα πάνελ της αγωνιστικής Huracán Super Trofeo, ενώ προστέθηκαν σπλίτερ, μαρσπιέ και διάφορα άλλα αεροδυναμικά εξαρτήματα. Αντίστοιχες προσθήκες θα γίνουν και στο εσωτερικό όπου ένας λεβιές ταχυτήτων θα δεσπόζει στο κεντρικό τούνελ.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα έχουμε στις αρχές Νοέμβρη στην έκθεση SEMA. Μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία στο επίσημο κανάλι του ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube