Κόντρα: Bugatti Chiron εναντίον βελτιωμένης McLaren 720S [video]

Κόντρα: Bugatti Chiron εναντίον βελτιωμένης McLaren 720S [video]

H McLaren 720S έχει ταπεινώσει πολλά supercars έως και superbikes. Μπορεί όμως να τα βάλει, έστω και βελτιωμένη, με την Bugatti των 1.500 PS;

Η Bugatti είναι μια top class μάρκα που απευθύνεται σε ελάχιστους κροίσους που φυσικά σνομπάρουν τις κόντρες και τα σχετικά. Όμως, τώρα πλέον που άρχισαν να παραδίδονται αρκετές Chiron σε όλο τον κόσμο, όλο και κάποιος θα βρίσκεται που να θέλει να κοντράρει με το τετρακίνητο θηρίο του των 1.500 ίππων.

Όπως αυτός ο Ελβετός από το Zug, που ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία για να λάβει μέρος στο λεγόμενο «Γερμανικό Πρωτάθλημα Rolling50-1000», που γίνεται στο αεροδρόμιο του Lahr, κοντά στο Freiburg της Γερμανίας.

Μην περιμένετε να δείτε εδώ καθαρόαιμη κόντρα από στάση. Στους αγώνες αυτούς μετριέται η τελική ταχύτητα που πιάνει ένα αυτοκίνητο σε απόσταση 1 km, ξεκινώντας ρολαριστά με 50 km/h (ή και λιγότερα, φυσικά). Όμως, αφού η απόσταση είναι καθορισμένη και περιορισμένη, αυτό που μετράει ουσιαστικά είναι η επιτάχυνση. Απλά δεν υπάρχει (δυστυχώς) το στοιχείο του άμεσου, πλάι-πλάι, ανταγωνισμού.

Στο Lahr συμμετέχουν πολλά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και βελτιωμένα. Όπως βελτιωμένη είναι και αυτή η McLaren 720S, που αποδίδει 861 PS, δηλαδή 141 PS παραπάνω από το νορμάλ μοντέλο. Θα μου πείτε ότι τα 861 άλογα είναι λίγο πάνω από τα μισά της Chiron, όμως λάβετε υπόψη ότι η McLaren ζυγίζει σχεδόν 600 kg λιγότερο από την Bugatti – και στην επιτάχυνση, το βάρος μετράει πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Bugatti Chiron των 420 km/h [video]

Δεν θα σας πούμε ποιο αυτοκίνητο επικράτησε και με πόση διαφορά στην τελική μετά από 1 km, για να μη σας το χαλάσουμε. Κι αν σας μείνει η απορία πώς ξεκινά από στάση η Chiron, με τα 4 τούρμπο άμεσης απόκρισης και τον «ισχυρότερο συμπλέκτη σε αυτοκίνητο παραγωγής», δείτε και το δεύτερο video, όπου η σημερινή Bugatti συναγωνίζεται σε κανονική κόντρα την προκάτοχό της, τη Veyron SS των 1.200 PS.

[Πηγές: Beschleunigungsrennen Rolling50-1000 Lahr, TRL Racing]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόντρα McLaren 720S vs Kawasaki Ninja H2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube