Κομπρεσοράτη Lambo Huracán από τη VF Engineering [video]

Κομπρεσοράτη Lambo Huracán από τη VF Engineering [video]

Η Lamborghini Huracán με την προσθήκη κομπρέσορα από τη VF Engineering ανέβηκε 30% σε ισχύ.

Η συνταγή είναι πολυφορεμένη μεν έξτρα αποδοτική δε. Όταν έχεις μια Lamborghini στα χέρια σου και θέλεις βελτιωτική λύση, ένα ζευγάρι από τούρμπο είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Ωστόσο, στη VF Engineering αποφάσισαν το δρόμο του charging, αλλά σε super, με άλλα λόγια έναν κομπρέσορα. Έτσι, σε αυτή τη Huracán τοποθέτησαν έναν Eaton TVS2300 και το 5,2λιτρο μοτέρ V10 από τα στοκ 610 άλογα και τα 57,1 kgm ανέβηκε στους 816 PS και στα 62,2 kgm.

To κιτ VF800 που εξέλιξε ο Καλιφορνέζος βελτιωτής περιλαμβάνει ακόμη custom αλουμινένια πολλαπλή εισαγωγής και διπλό εναλλάκτη αέρα-νερού. Το βελτιωτικό πακέτο στοιχίζει στις ΗΠΑ $32.995, το ισόποσο των €31.000. Ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμη τρόμπα νερού της Bosch, φίλτρα αέρος K&N, αναπρογραμματισμός της ECU και ψυγείο με μεγαλύτερη απαγωγική ικανότητα.

Η εγκατάσταση του supercharger, λέει η VF Engineering, έκανε τη μέγιστη ροπή να αποδίδεται από τις μόλις 2.300 rpm, ενώ το μοτέρ παρέχει γραμμικά την ισχύ του, προσεγγίζοντας τις επιδόσεις της Lamborghini Aventador. -0-100 km/h 2,9”, τελική ταχύτητα 350 km/h.

To ειδικά σχεδιασμένο κιτ για τη Huracán είναι αφαιρούμενο, οπότε ο V10 μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναγυρίσει στην ατμοσφαιρική αναπνοή του, αν ο ενδιαφερόμενος αποφασίσει να ξεμοντάρει τον κομπρέσορα Eaton TVS2300.

[Πηγή VF Engineering]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube