Κομπρεσάρισε τη Mustang GT στα 700 άλογα, μέσα στην εγγύηση

Κομπρεσάρισε τη Mustang GT στα 700 άλογα, μέσα στην εγγύηση

To κιτ που είχε αναγγελθεί μετά βαΐων και κλάδων για τις αρχές του 2018, τελικά έφτασε μόλις τώρα. Αλλά προς το παρόν μόνο για τις ΗΠΑ.

Εάν έχεις Ford Mustang GT 2018 ή 2019 (στις ΗΠΑ) και σκέφτεσαι ότι χρειάζεται παραπάνω άλογα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα εργοστασιακά εγγυημένο κιτ υπερσυμπιεστή, συμβατό με τις νόρμες εκπομπών ρύπων από τη Ford Performance, ανεβάζοντας τα νούμερα του V8 στους 709 PS και στα 84,3 kgm. Σημαντική αύξηση έναντι των «στοκ» 466 PS (450 το ευρωπαϊκό μοντέλο) και 58,1 kgm.

Η Ford είχε ανακοινώσει αρχικά το κιτ αναβάθμισης ισχύος το 2017, με προγραμματισμό να το λανσάρει στις αρχές του 2018, αλλά τελικά δεν προέκυψε σύμφωνα με την προθεσμία. Ο λόγος γι’ αυτή την καθυστέρηση δεν δημοσιοποιήθηκε. Αλλά η πιθανότερη εξήγηση αφορά τις πιο χρονοβόρες του αναμενομένου δοκιμές εξέλιξης όσον αφορά την αντοχή και συμμόρφωση με τα αντιρρυπαντικά πρότυπα.

Ford Performance

Ο κομπρέσορας R2650 των 2,66 λίτρων προμηθεύεται από την Eaton και αποτελεί μέρος της γκάμας Twin Vortices Series, με τη πίεσή του εργοστασιακά ρυθμισμένη στα 12 psi. Ο νέος κομπρέσορας TVS διαθέτει ρότορες τεσσάρων λοβών και βελτιωμένες θύρες εισαγωγής και εξαγωγής, για αυξημένη θερμική απόδοση και μεγαλύτερη ογκομετρική χωρητικότητα σε υψηλές στροφές.

Στις ΗΠΑ, το κιτ στοιχίζει $7.699 και περιλαμβάνει νέα δίκτυο τροφοδοσίας, νέα μπεκ, μεγαλύτερη πεταλούδα και ιντερκούλερ αέρα-νερού για ψύξη. Η Ford Performance λέει ότι το κιτ περνά τους κανονισμούς ρύπων και στις 50 αμερικανικές Πολιτείες.

Ford Performance

Η εγκατάσταση του κιτ χρειάζεται να γίνει από επαγγελματία για να παραμείνει το αυτοκίνητο καλυμμένο από την εθνική εγγυήση των τριών ετών/36.000 μιλίων, αλλά η Ford δεν απαιτεί από τους πελάτες να αναθέσουν αυτή τη δουλειά σε έναν αντιπρόσωπο της Ford. Οποιοσδήποτε πιστοποιημένος τεχνικός ASE μπορεί να το κάνει: Το National Institute for Automotive Service Excellence (ASE) είναι επαγγελματική ομάδα πιστοποίησης που πιστοποιεί επαγγελματίες και καταστήματα στον κλάδο των επισκευών και των υπηρεσιών για τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και σε μέρη του Καναδά. Κάτι σαν τη δική μας ΠΟΒΕΑΜ.

Ford Performance

Η αναβάθμιση είναι συμβατή και αφορά μόνο τα στάνταρ μοντέλα της Mustang GT και όχι μια Bullitt Mustang, αν και περιλαμβάνει παραδείγματα εξοπλισμένα με Performance Pack 1 και Performance Pack 2. Εδώ βέβαια να σημειώσουμε στη χώρα του θείου Σαμ, οι λύσεις aftermarket που υπάρχουν είναι πολλές και κάποιες ακόμα πιο ισχυρές. Αλλά το πλεονέκτημα στην περίπτωση που αναφέρουμε είναι ότι η μετατροπή είναι κιτ της Ford Performance, ως εκ τούτου από τους ανθρώπους που φτιάχνουν το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube