Κάηκε η ντριφτάδικη Ferrari 599, από μια απίστευτη συγκυρία [video]

Κάηκε η ντριφτάδικη Ferrari 599, από μια απίστευτη συγκυρία [video]

Μια σειρά από λάθη και ατυχίες οδήγησαν στην καταστροφή της αγωνιστικής biturbo Ferrari 599 του πρωταθλήματος Formula Drift.

Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς για να ετοιμαστεί η αγωνιστική ντριφτάδικη Ferrari 599 biturbo του πρωταθλήματος Formula Drift, χάθηκαν από μια σειρά λαθών και συμπτώσεων.

Το αυτοκίνητο, όπως βλέπουμε και στο video, εγκαταλείπει την προσπάθειά του σε ένα πέρασμα που κυνηγά μια Mustang και φεύγει στην έξοδο διαφυγής. Χάνεται για λίγο από τις κάμερες, με τον σκηνοθέτη να ακολουθεί την Mustang που συνεχίζει το πέρασμά της. Όταν το πλάνο επιστρέφει στην Ferrari ωστόσο, η κίτρινη 599 τυλίγεται στις φλόγες. Ο οδηγός έχει προλάβει να βγει έξω, και τραβά την πυρόσβεση του χώρου του κινητήρα, από την πλευρά του συνοδηγού. Η εξωτερική βοήθεια άργησε κάπως να φτάσει, όπως φαίνεται και στο video.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η biturbo ντριφτάδικη Ferrari 599 ακούγεται υπέροχα [video]

Όπως μας εξηγεί ο ίδιος στο video των οκτώ λεπτών που επισυνάπτουμε, αναγνωρίζοντας πως έχει γίνει είδηση σε όλο τον διαδικτυακό κόσμο, όλα ξεκίνησαν από ένα δικό του λάθος. Στο προηγούμενο πέρασμα είχε ακουμπήσει τη Mustang και είχε κάνει ζημιά στο ακρόμπαρο του τιμονιού, την οποία στην έξαψη του αγώνα δεν κατάλαβε. Στο δεύτερο πέρασμα το μπαράκι έσπασε τελείως και το αυτοκίνητο έμεινε ακυβέρνητο. Κατάφερε να το κρατήσει μακριά από τον τοίχο και να βρει την έξοδο διαφυγής, ενώ μείωσε και πάρα πολύ την ταχύτητά του. Τελικά, ακυβέρνητη καθώς ήταν, η κίτρινη Ferrari ακούμπησε με τον εμπρός αριστερό τροχό τον προστατευτικό τοίχο με πολύ μικρή ταχύτητα, 7-8 km/h λίγο πριν ακινητοποιηθεί. Καθώς σε αυτά τα αυτοκίνητα οι τροχοί είναι πολύ έξω και το αμάξωμα πλαστικό, στην ουσία δεν τους προστατεύει, το χτύπημα αυτό ήταν αρκετό για να μετατοπίσει τον τροχό προς τα πίσω. Έτσι κι αλλιώς ήταν ανοιχτός, προς τα έξω, από τη στιγμή που είχε σπάσει το ακρόμπαρο. Κατά την μετατόπιση ο τροχός έκοψε ένα σωληνάκι καυσίμου, και ταυτόχρονα ένα καλώδιο. Και έτσι ξεκίνησε η φωτιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube