Η ντριφτάδικη biturbo Ferrari 599 ακούγεται υπέροχα [video]

Η ντριφτάδικη biturbo Ferrari 599 ακούγεται υπέροχα [video]

Στην παγκόσμια σκηνή του drift εκτός από τα κλασικά JDM λάμπουν πλέον και «βαριά» βελτιωμένα ιταλικά supercars.

Με τα ξεχειλωμένα φτερά της να προσπαθούν να καλύψουν τα τερατώδη μετατρόχια, μια… κακοποιημένη Ferrari 599 σε μια πίστα drift είναι ένα μοναδικό… μουσικοχορευτικό υπερθέαμα. Το διατυπώνουμε έτσι γιατί δεν ξέρουμε αν είναι πιο εντυπωσιακή στην όψη ή στον άκουσμα, καθώς αυτός ο βελτιωμένος V12 ανεβάζει στροφές.

Το αυτοκίνητο οδηγεί ο Ιταλός Federico Sceriffo. Το αυτοκίνητο κάθεται αρκετά ψηλά σε σχέση με το έδαφος και έχει ένα πολύ επιθετικό aero kit. Σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα, εδώ δεν έχει μεταμοσχευθεί κάποιος V8 όπως γίνεται στις περισσότερες μετατροπές που προορίζονται για αγωνιστικά drift cars. Εδώ έχουμε μια μάλλον ιδιαίτερη μηχανολογικά λύση, με δύο φυγοκεντρικούς μηχανικούς συμμπιεστές, ένας για κάθε σειρά κυλίνδρων. Λέγεται ότι για την ώρα η απόδοση είναι γύρω στα 800 άλογα, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα με συντηρητική ρύθμιση. Αναμένεται το τελικό νούμερο να είναι αρκετά υψηλότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lambo, η ξανθιά και το υδραυλικό χειρόφρενο [video]

Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη Ferrari ούτε η μόνη 599 στη διεθνή σκηνή των αγώνων drift. Είχαμε γράψει προ μηνών για άλλη μία ντριφτάδικη 599 που ετοίμαζε ο Daigo Saito, ο οποίος έχει επίσης μια αγωνιστική ντριφτάδικη Lamborghini Murcielago. Και βέβαια, υπάρχει και η γνωστή μας Toyota GT4586, με μοτέρ V8 από Ferrari 458 Italia. Η οποία τράκαρε στην πρώτη της βόλτα, στη διάρκεια ενός γυρίσματος. Όπου «γύρισμα» τόσο το γύρισμα με το πλάι όσο και η κινηματογράφιση.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube