Η Novitec βελτιώνει τις SP1 & SP2 [video]

Η Novitec βελτιώνει τις SP1 & SP2 [video]

Αν μια Ferrari Monza δεν είναι αρκετά ξεχωριστή ή αρκετά γρήγορη, μπορείτε να τη βελτιώσετε με το κιτ της Novitec που ανεβάζει την ισχύ της στους 844 PS.

Το πιο ξεχωριστό μοντέλο στη σύγχρονη γκάμα της Ferrari είναι αναμφίβολα η Monza. Είναι βασισμένη στην 812 Superfast (θυμηθείτε το video-review μας), αλλά δεν έχει οροφή, ενώ διατίθεται σε μονοθέσια (SP1) ή διθέσια διαμόρφωση (SP2) για 500 τυχερούς και ευκατάστατους ιδιοκτήτες. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς μπορούν να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Novitec, που έχει παράδοση στα μοντέλα της Ferrari και σε άλλα supercars, προχώρησε σε επεμβάσεις οι οποίες αλλάζουν την απόδοση, την εμφάνιση και την οδική συμπεριφορά της Monza. Για τη βελτίωση στην απόδοση αλλά και στην απόκριση του ατμοσφαιρικού V12 των 6,5 lt φροντίζει η νέα εξάτμιση, με μεταλλικούς καταλύτες και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κλαπέτα (προαιρετικά), για να ρυθμίζεται η ένταση και η χροιά του ήχου με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, και προαιρετικά από το εξωτικό Inconel και επιχρυσωμένη με χρυσό καθαρότητας 999.

Έτσι, η ισχύς ανεβαίνει από τους 810 στους 844 PS στις 8.450 rpm, με αντίστοιχη άνοδο της ροπής από τα 720 στα 780 Nm στις 7.100 rpm. Το όχι ακριβώς «αργό» 0-100 km/h σε 2,9" της εργοστασιακής Ferrari Monza πέφτει στα 2,8". Και ενώ η νορμάλ Monza βρίσκει αεροδυναμικό «τοίχο» στα 300 km/h, η βελτιωμένη καταφέρνει να τα ξεπεράσει, χωρίς η Novitec να ανακοινώνει ακριβώς κατά πόσο –θα πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ελαφρώς μεταχειρισμένη Ferrari Monza SP1 σε τιμή ευκαιρίας!

Η βελτιωμένη Ferrari Monza της Novitec πατά σε σφυρήλατες ζάντες, σχεδιασμένες με τη συνεργασία της αμερικανικής Vossen, που τονίζουν ακόμα περισσότερο τη μοναδική σιλουέτα της. Είναι κατά μία ίντσα μεγαλύτερες από τις εργοστασιακές, 10x21" μπροστά και 12,5x22" πίσω, με τα λάστιχα να είναι αντίστοιχα 275/30R21 και 335/25R22. Επιπλέον, η Novitec τοποθετεί ελατήρια χαμηλώματος 35 mm –τα οποία συνεργάζονται και με το εργοστασιακό κιτ ανύψωσης του εμπρός μέρους για τα σαμαράκια, αν αναρωτιέστε. 

Από εκεί και πέρα, η Novitec μπορεί να διαμορφώσει την καμπίνα με νέες επενδύσεις από δέρμα και Alcantara, σε οποιοδήποτε χρώμα ταιριάζει στο γούστο του ιδιοκτήτη. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα και ένα video από το νέο της δημιούργημα, χωρίς όμως να μας δίνει μια γεύση από τον ήχο του.

[Πηγή: Novitec]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube