node/36666

Η Hennessey θα βελτιώσει την Porsche Taycan

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με ο οποίο ασχολείται ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος.

Η Hennessey Performance από το Τέξας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα βελτιώσει την Porsche Taycan, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, John Hennessey δήλωσε: «Σχεδιάζαμε να κάνουμε κάτι με ηλεκτροκίνητα μοντέλα εδώ και αρκετό καιρό. Θεωρούμε πως η νέα Porsche Taycan είναι η σωστή πλατφόρμα ώστε να βελτιώσουμε το πρώτο μας ηλεκτρικό όχημα. Αρχικά θα ξεκινήσουμε με απλές επεμβάσεις όπως οι τροχοί, τα ελαστικά, αναβαθμίσεις στο εσωτερικό και σχεδιαστικές επεμβάσεις στο εξωτερικό, όπως πιο επιθετικοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Μετά από αυτά θα δούμε αν είναι δυνατό να αυξήσουμε την ισχύ.»

Όπως καταλαβαίνουμε, η Hennessey αναφέρεται περισσότερο σε αισθητικές και λιγότερο σε μηχανικές επεμβάσεις, πράγμα λογικό αν συνυπολογίσουμε το ότι δεν έχει ασχοληθεί ξανά με ηλεκτρικά μοτέρ.

Porsche Taycan

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Porsche Taycan [video]

Για το θέμα της ηλεκτροκίνησης και της σχέσης της με τον τομέα των βελτιώσεων, ο Hennessey δήλωσε: «Σχεδόν όλοι οι πελάτες μας ακόμα προτιμούν ισχυρά θερμικά μοτέρ. Όμως κάποιοι από αυτούς έχουν αρχίσει να προσθέτουν ηλεκτρικά μοντέλα στις συλλογές τους τα οποία χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Δεν θέλουμε να ανακαλύψουμε τον τροχό στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, απλώς θέλουμε να τα κάνουμε λίγο πιο γρήγορα και πιο cool!.»

Η εξέλιξη του βελτιωτικού πακέτου της Hennessey Performance, θα ξεκινήσει μετά από τις πρώτες παραδόσεις της Taycan στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 2020.

node/39677

Porsche 911 GT3 RS MR: Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο [video]

Η Manthey-Racing βελτιώνει την κορυφαία έκδοση πίστας της Porsche 991.2 στη δύση της καριέρας της.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Porsche 911 GT3 RS MR: Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο [video]

Μετά από τη βελτιωμένη Porsche 911 GT2 RS MR που το 2018 έκανε ρεκόρ γύρου 6’ 40” 33 στο Nürburgring (7" πιο γρήγορη από την εργοστασιακή 911 GT2 RS), η Manthey-Racing επιστρέφει με ένα πλήρες βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 RS το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν ένα όχημα απόλυτα στημένο για την πίστα.

Το μοντέλο βασίζεται στην GT3 RS της γενιάς 991.2 καθώς αυτή βρίσκεται στη δύση της καριέρας της λίγο πριν από την πρεμιέρα της αντίστοιχης έκδοσης της 992.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Αισθητικά, η 911 GT3 RS MR ξεχωρίζει χάρη στους προαιρετικούς τροχούς από μαγνήσιο με αεροδυναμικά καλύμματα από ανθρακονήματα, τα επιπλέον πτερύγια στον προφυλακτήρα, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τη μεγάλη σταθερή φτερούγα στην ουρά από ανθρακονήματα και το νέο ανθρακονημάτινο κάλυμμα του κινητήρα.

Porsche 911 GT3 RS MR

Όλα αυτά προστέθηκαν με γνώμονα τη βελτίωση της παραγωγής κάθετης δύναμης στην πίστα και τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, όμως οι επεμβάσεις δε σταματούν εκεί. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενη ανάρτηση MR coilover kit με σφιχτότερα ελατήρια και αναβαθμισμένα τακάκια των φρένων. Η Manthey-Racing εξέλιξε τα εν λόγω εξαρτήματα μετά από δοκιμές σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τους αγώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται για αναβάθμιση της δικής τους GT3 RS μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για αγορά και τοποθέτηση του kit. Δε γνωρίζουμε το κόστος του πακέτου αλλά αν κρίνουμε από την 911 GT2 RS MR δεν θα είναι φθηνό καθώς εκεί οι επεμβάσεις κόστιζαν €95.000!

[Πηγή: Manthey-Racing]

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 

Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 

Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής.