Η ABT βελτιώνει την αυτονομία του VW ID.Buzz με τη βοήθεια του ήλιου!

Η ABT βελτιώνει την αυτονομία του VW ID.Buzz με τη βοήθεια του ήλιου!

Απ' ότι φαίνεται η ηλεκτροκίνηση θα επαναπροσδιορίσει και τον όρο «tuning» στα αυτοκίνητα, με την ABT να «βελτιώνει» ένα VW ID.Buzz με τη βοήθεια μερικών ηλιακών πάνελ!

Η εταιρεία ABT Sportsline που εδρεύει στο Kempten είναι γνωστή για τις παρεμβάσεις και βελτίωσης σε διάφορα μοντέλα της VW. Όλα τα χρόνια οι παρεμβάσεις αυτές είχαν να κάνουν τόσο με την εμφάνιση όσο και με τις επιδόσεις τους. 

Ακολουθώντας τις -αναγκαστικές- επιταγές των καιρών, η ΑΒΤ δημιούργησε το τμήμα e-Line που εξειδικεύεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την... βελτίωσή τους. Αυτό ακριβώς το τμήμα προχώρησε σε μια καθοριστική παρέμβαση στο ID. Buzz, τοποθετώντας στην οροφή του ηλιακά πάνελ.

ID.Buzz

Αυτά σύμφωνα με την ΑΒΤ μπορούν να παράγουν έως και 600 Watt ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ πλέον υπάρχουν σκέψεις και για τοποθέτηση πάνελ και στο πλάι του αυτοκινήτου, αυξάνοντας έτσι την παραγόμενη ενέργεια σε 1.000 Watt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen ID.Buzz 77 kWh 204 PS

Σύμφωνα με την ΑΒΤ η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της μπαταρίας όταν το όχημα είναι σταθμευμένο ή ακόμα και εν κινήσει, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει επιπλέον έως και 3.000 km ετησίως, δίχως μάλιστα το παραμικρό κόστος. 

Όμως τα ηλιακά πάνελ μπορούν να φανούν ακόμη περισσότερο χρήσιμα στο κάμπινγκ, καθώς η ενέργεια που παράγουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδητήσει τον εσωτερικό φωτισμό, τον φορητό υπολογιστή, το tablet, το ψυγείο και άλλες συσκευές, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές του νέου Volkswagen ID.Buzz στην Ελλάδα

Η ηλιακή οροφή ABT e-Line δεν είναι απλώς μια ιδέα, καθώς θα τεθεί σε παραγωγή στις αρχές του 2024. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το κόστος των ηλιακών πάνελ και της μετατροπής της!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube