Hot Rod Ford του 1932 με μοτέρ Ferrari, 950 άλογα!

Hot Rod Ford του 1932 με μοτέρ Ferrari, 950 άλογα!

Αυτή η Fordrrari φοράει διτούρμπινο μοτέρ από Ferrari 308 (μάλλον), αποδίδει 950 άλογα και μπορείς να το αγοράσεις για $250 χιλιάρικα.

Πόσο πιο hot rod πια να κάνεις ένα κουπέ Ford του ’32. Το σίγουρο είναι πως στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης κάθε moonshiner θα ήθελε να έχει ένα τέτοιο.

Το «περί ον ο λόγος» λοιπόν, φορά ένα 3λιτρο μοτέρ Ferrari V8, απροσδιόριστης καταγωγής, πιθανότατα από 308. Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το ασυνήθιστο πρότζεκτ όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, τοποθετώντας ένα ζευγάρι τούρμπο, μετατρέποντάς το σε ένα τέρας 950 ίππων. Η μετατροπή ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση των απαραίτητων αυτοκόλλητων «Cavallino Rampante», αφού προηγουμένως το αυτοκίνητο βάφτηκε σε σατινέ κόκκινο της Vintage Flatz, έτσι ώστε κανείς να μην έχει αμφιβολία για τη σύνδεση του κατασκευάσματος αυτού με το Maranello.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά περισσότερα πάνω σε αυτό το hot rod από ένα μοτέρ της Ferrari. Τα πάντα έχουν βελτιωθεί ή αντικατασταθεί, συμπεριλαμβανομένης μιας ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης και ενός 6τάχυτου χειροκίνητου σασμάν Tremec με racing συμπλέκτη. Πίσω από τις 18άρες ζάντες και τα ψευδο-«ταψιά» από τα αεριζόμενα ταμπούρα κρύβονται μεγάλα δισκόφρενα και αγωνιστικά αμορτισέρ της KW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ονειρική BMW 2002 “engine swap”

Δυστυχώς ο άνθρωπος του πρότζεκτ δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά στη λίστα του αναφέρει ότι έχει επίσης προχωρήσει σε εκτεταμένες αναβαθμίσεις: Πλήρες αγωνιστικό roll cage, μπάκετ με ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων, ηλεκτρικά παράθυρα και όργανα της Dakota Digital.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Kουπέ από διασταύρωση BMW 3 Series με Lada 2101 [video]

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα 250 χιλιάρικα είναι τιμή που φέρνει ζάλη, αλλά και από την άλλη δεν έχουμε να κάνουμε με μια τυπική ρετρο-swap σε ένα Ford του ’32. Η «Fordrrari» δεν μας είναι άγνωστη, καθώς παρουσιάστηκε ως πρότζεκτ σε εξέλιξη στο SEMA Show πριν από δύο τρία χρόνια, αλλά πλέον έναι έτοιμη και ψάχνει ιδιοκτήτη μέσω του ντίλερ MP Classics World στο Los Angeles, στην California.

Αν θέλετε να μάθετε παραπάνω για τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του Ford Coupé του 1932 με μοτέρ της Ferrari, πατήστε στο λινκ της πηγής.

[Πηγή MP Classics World]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube