Hennessey: Ετοιμάζει Chevrolet C8 Corvette με 1.200 PS

Hennessey: Ετοιμάζει Chevrolet C8 Corvette με 1.200 PS

Ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη κεντρομήχανη Corvette παραγωγής.

Η Hennessey Performance από το Texas ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη νέα Chevrolet C8 Corvette, που περιλαμβάνουν αύξηση της ισχύος μέχρι και τους 1.200 PS!

Ο κινητήρας LT2 V8 6,2 λίτρων θα αποκτήσει ειδικά σχεδιασμένο twin turbo, έμβολα από σφυρήλατο αλουμίνιο, ατσάλινες μπιέλες και άλλες βελτιώσεις με αποτέλεσμα η απόδοση να σκαρφαλώσει στους 1.200 PS (+698 PS). Αναβαθμισμένο θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έτσι ώστε να αντέξει την επιπλέον δύναμη, ενώ η εξάτμιση από ανοιξείδωτο ατσάλι θα προσφέρει ακόμα καλύτερο ήχο. Εκτός από τον κινητήρα, η εταιρεία επεμβαίνει και στο στήσιμο του μοντέλου με ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Penske και νέο σετ τροχών.

Hennessey

Η βελτιωμένη Corvette της Hennessey θα ξεχωρίζει από πρόσθετο αεροδυναμικό πακέτο CarbonAero από ανθρακονήματα. Όπως βλέπουμε από τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, οι αισθητικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερο σπλίτερ, πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, πλευρικά μαρσπιέ, εισαγωγή αέρα οροφής, πίσω διαχύτη και μια σταθερή αεροτομή η οποία απεικονίζεται με τη σημαία τις αμερικής στα άκρα.

Ο John Hennessey, ιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: «Πιστεύουμε πως η Corvette C8 θα είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα πάνω στην οποία οι πελάτες μας μπορούν να εξατομικεύσουν τα αυτοκίνητά τους, κάτι που προφανώς σημαίνει αύξηση της ισχύος και βελτίωση των επιδόσεων. Μέσα στους τελευταίους μήνες έχουμε λάβει εκατοντάδες αιτήσεις από αγοραστές της C8 που θέλουν να μάθουν τι θα προσφέρουμε για τη νέα Corvette. Για αυτό φτιάξαμε ένα online ερωτηματολόγιο και λαμβάνουμε τις απαντήσεις τους. Οι πελάτες μας λένε τι θέλουν και μαντέψτε - θέλουν περισσότερη δύναμη!».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube