H ΑΒΤ Sportsline βελτιώνει την Lamborghini Urus

H ΑΒΤ Sportsline βελτιώνει την Lamborghini Urus

Για πρώτη φορά ο γερμανικός οίκος βελτιώνει μοντέλο από την Sant'Agata.

Η ABT Sportsline, γνωστή από τις επεμβάσεις της στα οχήματα του VW Group, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη βελτίωση μιας Lamborghini που δεν είναι άλλη από την Urus.

Το γνωστό πακέτο ABT Engine Control (AEC) ανέβασε την ισχύ του V8 bi-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων στους 710 PS (+60 PS) και τα 910 Nm (+60 Nm) ροπής. Αυτό σημαίνει πως η βελτιωμένη Urus έχει παραπάνω από διπλάσια άλογα σε σχέση με την Lamborghini Countach LP400S V12 της δεκαετίας του '80 που απέδιδε μόλις 375 PS.

ABT Lamborghini Urus

Χάρη στην αύξηση της ισχύος, η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 3,4" (έναντι 3,6"), όμως ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν ανακοίνωσε αν η τελική ταχύτητα του μοντέλου ξεπερνά τα 305 km/h της εργοστασιακής έκδοσης.

Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν η Urus της ΑΒΤ ταχύτερη από την Bentley Bentayga Speed η οποία είναι το ταχύτερο SUV παραγωγής στον κόσμο με τελική ταχύτητα 306 km/h.

 

Αισθητικά, η ABT Sportsline επέλεξε να μην επέμβει στις γραμμές της Lamborghini Urus η οποία έχει αρκούντως επιθετικό αμάξωμα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, αεροτομή, διαχύτη και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, όμως επέλεξε τις μεγαλύτερες διαθέσιμες ζάντες Taigete 23".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube