Το Ford Ranger με επίσημη βελτίωση από την M-Sport

Το Ford Ranger με επίσημη βελτίωση από την M-Sport

Το νέο Ford Ranger δέχεται τις επεμβάσεις της M-Sport και γίνεται έτσι το πιο ξεχωριστό pick-up.

Τα σπορ pick-up είναι συνηθισμένο θέαμα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Τώρα όμως φαίνεται ότι η Ford μεταφέρει την ίδια μόδα και στα μέρη μας, με την έκδοση M-Sport του νέου Ford Ranger.

Το όνομα αυτού του Ranger δεν είναι τυχαίο, αφού υπεύθυνη για τις επεμβάσεις που έχει υποστεί είναι η M-Sport. Δηλαδή η βρετανική ομάδα που συνεργάζεται με το εργοστάσιο της Ford για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρίας. Προσφάτως ασχολήθηκε και με τη δημιουργία σπορ εκδόσεων δρόμου, όπως το Fiesta M-Sport Edition αλλά και τα επαγγελματικά M-Sport Transit και M-Sport Transit Connect. Σε συνεργασία με τον βελτιωτικό οίκο Carlex Design μάλιστα έχει δημιουργήσει το brand name Van Sport, αφού φαίνεται ότι η ιδέα του σπορ βαν έχει πέραση στο Ην. Βασίλειο…

Τα ίδια ονόματα, η Carlex Design και η Van Sport, είναι υπεύθυνα και για τη μεταμόρφωση του M-Sport Ranger. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε η διπλοκάμπινη εκδοχή του νέου pick-up με τον δυνατότερο κινητήρα της γκάμας του, τον 5κύλινδρο 3.2 TDCi 200 ίππων. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για τη βελτίωση της απόδοσής του, αφού οι επεμβάσεις περιορίζονται στη βελτίωση κυρίως της εμφάνισης του Ranger και δευτερευόντως των ικανοτήτων κίνησης εκτός δρόμου.

Ο εμπρός προφυλακτήρας αποτελεί ενιαίο κομμάτι με την πιο επιθετική μάσκα και έχει έντονες ακμές. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και πίσω, όπου υπάρχουν και οι μεγάλες απολήξεις μιας σπορ εξάτμισης. Η εμφάνιση συμπληρώνεται από τις προσθήκες στα φτερά, το μαύρο χειλάκι του καπό και το μαύρο ματ χρώμα στους καθρέφτες, στα χερούλια και στο περίγραμμα των παραθύρων. Μαύρο ματ είναι και το χρώμα των ζαντών 18’’, που ντύνονται με φαρδιά λάστιχα της BF Goodrich. Στο εσωτερικό, υπάρχει επένδυση ακριβού δέρματος στα καθίσματα, στο υποβραχιόνιο και στις πόρτες και ένα τιμόνι με σπορ σχεδίαση.

Η σπορ ανάρτηση του M-Sport Ranger προέρχεται από την Pedders. Στη λίστα με τα έξτρα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κιτ ανύψωσης που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 4,5 cm, αλλά και ποδιά προστασίας σε όλο το πάτωμα. Για καλύτερη ορατότητα τη νύχτα μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή μια σειρά προβολέων Lazer (αυτό είναι το όνομα της εταιρίας, καμία σχέση με τους πραγματικούς προβολείς laser) και για περισσότερη πρακτικότητα hard top στην καρότσα.

Η παραγωγή του Ford M-Sport Ranger θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και εκτός από τη βρετανική θα διατεθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο ακόμα αν σε αυτές περιλαμβάνεται και η ελληνική.

[Πηγή: Ford Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube