Η Ford Pro αποκαλύπτει το νέο και ηλεκτρικό E-Transit Custom

Η Ford Pro αποκαλύπτει το νέο και ηλεκτρικό E-Transit Custom

Η Ford Pro επιταχύνει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση αποκαλύπτοντας τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του van με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη –το νέο Ford E-Transit Custom.

Η Ford πραγματοποίησε σήμερα ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μετασχηματισμού και μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, καθώς η Ford Pro αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες του εντελώς νέου και αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit Custom.

Ακολουθώντας κατά πόδας το βήματα του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε φέτος το Μάρτιο –το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που η Ford Pro θα παρουσιάσει μέχρι το 2024– το E-Transit Custom είναι σχεδιασμένο τόσο για να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία van ενός τόνου στην Ευρώπη όσο και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της περιοχής σε μία αβίαστη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ford E-Transit Custom

Ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του van με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να ταιριάζει απρόσκοπτα στο οικοσύστημα λύσεων της Ford Pro που βελτιώνουν την παραγωγικότητα και προσθέτουν αξία. Το E-Transit Custom θα υποστηρίζεται από το λογισμικό, τις λύσεις φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης της Ford Pro μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που θα συμβάλει στην αύξηση του παραγωγικού χρόνου και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών. 

Η αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του E-Transit Custom βοηθά στην επίτευξη μιας στοχευόμενης αυτονομίας έως και 380 km, προσφέροντας ταυτόχρονα ταχεία φόρτιση DC και πλήρη ικανότητα ρυμούλκησης– πέρα από το δυναμικό, νέο στυλ. Επιπλέον, το νέο van θα ανεβάσει την παραγωγικότητα σε νέα επίπεδα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες για συνεχή συνδεσιμότητα.  

«Αυτή είναι μία στιγμή ορόσημο για τους διαχειριστές επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, καθώς και μία ακόμα πολύ σημαντική υλοποίηση των φιλοδοξιών μας στην Ford Pro», δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro στην Ευρώπη. «Το van με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη μόλις έγινε αμιγώς ηλεκτρικό και με την υποστήριξη της μοναδικής one-stop-shop υπηρεσίας μας Ford Pro που ενισχύει την παραγωγικότητα, τα λειτουργικά οφέλη που θα φέρει στις επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν». 

Ford E-Transit Custom

Το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023 αποτελώντας μέρος της πιο εκτεταμένης γκάμας Transit Custom που έχει προσφερθεί ποτέ σε Ευρωπαίους πελάτες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν φέτος το Σεπτέμβριο. 

Όλες οι εκδόσεις του Transit Custom θα κατασκευάζονται από την Ford Otosan –την κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία– στο εργοστάσιό της στο Kocaeli, την έδρα της Ευρωπαϊκής παραγωγής Transit, που θα παραδοθεί ως μέρος εξαγγελθείσας επένδυσης ύψους €2 δις της Ford Otosan στις εκεί εγκαταστάσεις της. 

Ford E-Transit Custom

Η Ford, η SK On Co., Ltd. και η Koç Holding πρόσφατα υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για μία κορυφαία στον κλάδο κοινοπραξία που θα δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Στόχος είναι η έναρξη παραγωγής να ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας με ετήσια δυναμικότητα από 30 έως 45 GWh.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE