Ευθυγράμμισέ το για ντριφτ [videos]

Ευθυγράμμισέ το για ντριφτ [videos]

Ένας πρωταθλητής ντριφτ μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε τις γωνίες στους άξονες του αυτοκινήτου μας για τέλειο ντριφτινγκ.

Η κατανόηση των τεχνικών όρων ευθυγράμμισης του αυτοκινήτου μοιάζει με σκοτεινή τέχνη. Κάμπερ, κάστερ, ρυθμίσεις σύγκλισης, όλα λειτουργούν σε συμφωνία και μία και μόνη ρύθμιση μπορεί να έχει καίρια επίπτωση στο πώς ένα αυτοκίνητο συμπεριφέρεται στο δρόμο.

Γιατί λοιπόν να μην αφήσουμε τους Chris Fosberg, πρωταθλητή Formula Drift, και τον Jason Fenske της Engineering Explained, να το ξεκαθαρίσουν για εμάς;

Καταρχήν, αυτό το video βασικά είναι ένα διαφημιστικό μεγάλης διάρκειας για τον προμηθευτή ανταλλακτικών Techno Toy Tuning και το Universal Technical Institute. Κατά δεύτερον, η κουραστική στην παρακολούθηση βιντεοσκόπηση του ποδαριού αλά Instagram μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για όποιους βγάζουν σπυριά με τους «hipster». Εμείς πάντως σας προειδοποιήσαμε.

Από την άλλη, το σκηνικό, το υπέργηρο, δοξασμένο Old Crow Speed Shop* στο Burbank, στην California είναι φανταστικό και ο Chris και ο Jason εξηγούν τα πάντα με τόσο απλή ορολογία, ακόμα και γι’ αυτούς που δεν κατέχουν άριστα τα αγγλικά, έτσι ώστε να τους καταλαβαίνει κι ένα παιδί του δημοτικού.

Το δεύτερο video είπαμε να το βάλουμε σε δεύτερο post, αλλά μας φάνηκε το κομμάτι λειψό έτσι, Οπότε στο δεύτερο μέρος Chris και ο Jason επανέρχονται για μια ματιά στο πίσω μέρος του Datsun 280Ζ. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά οι φίλοι μας χρειάζονται να αλλάξουν μερικά πράγματα ακόμη, όπως άξονα μετάδοσης, μπλοκέ διαφορικό, τα mounts της ανάρτησης και κάμποσα ακόμη, για να είναι το αυτοκίνητο έτοιμο για ντριφτ.

Λοιπόν, πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα σχετικά με το πώς λειτουργεί το αυτοκίνητό μας. Έστω κι αν το δικό μας δεν είναι το ίδιο ζωηρό με την ουρά του, όπως το 280Z του Forsberg.

* Το Old Crow Speed Shop είναι μια εταιρεία αναμνηστικών που στόχο έχει να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη των αγώνων hot rod και ότι αυτοί αντιπροσώπευαν για την αμερικανική αυτοκινητική πραγματικότητα.

[Πηγή Donut Media]
 


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube