Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε… 1.013 (PS). Και έχουμε 145 kgm ροπή.

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε… 1.013 (PS). Και έχουμε 145 kgm ροπή.

Τα 1.013 άλογα της Trans Am Super Duty καλπάζουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Βασισμένη στη Chevrolet Camaro, η Trans Am 455 Super Duty έχει ρετρό εμφάνιση και άφθονη δύναμη για να δίνει νόημα στον όρο American muscle.

Ο ανασχεδιασμός έχει γίνει σε βάθος, και αφορά πέρα από την αισθητική που συνδυάζει το ρετρό με το σύγχρονο, και την ουσία. Η εταιρεία έχει αντικαταστήσει το καπό, τα φτερά, το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ και το πίσω σπόιλερ με νέα κομμάτια από ανθρακονήματα. Ο βελτιωτικός οίκος που εδρεύει στη Florida έχει επίσης ασχοληθεί με την αεροδυναμική, ντύνοντας το αυτοκίνητο με ένα κοστούμι που δημιουργεί το φαινόμενο ground effect, για καλύτερο κράτημα. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών, με λάστιχα Michelin Pilot Sport. Τα ελατήρια είναι σκληρότερα και οι αντιστρεπτικές μεγαλύτερης διαμέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια υπέροχη Pontiac Firebird Trans Am σας περιμένει

Η καμπίνα αναγκαστικά έχει πολλά στοιχεία της Camaro, αλλά υπάρχουν και κάποιες πινελιές που υπογραμμίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του ειδικού μοντέλου: Λογότυπους στα μαρσπιέ, νέες δερμάτινες επενδύσεις με ραφτά σήματα της Trans Am, ειδικά πατάκια, νέος λεβιές, διαφορετικά πάνελ στις πόρτες και τροποποιημένος πίνακας οργάνων.

Διαβάστε ακόμη Πωλούνται οι δύο πρώτες Pontiac Firebird

Η δύναμη έρχεται από έναν αναβαθμισμένο κινητήραLT1 V8 , ανοιγμένο στα 7,4 λίτρα. Και σα να μην έφτανε αυτό, πρόσθεσαν και ένα μηχανικό συμπιεστή Magnuson, βελτιωμένη εισαγωγή, κεφαλές με κεραμική επίστρωση και αναβαθμισμένη εξάτμιση. Με όλα αυτά, το αυτοκίνητο έφτασε να αποδίδει 1.013 PS και 145 kgm ροπή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Dodge Challenger SRT Demon, ο πρωταθλητής των επιταχύνσεων [ανάλυση & videos]

Θα κατασκευαστούν μόλις 50 κομμάτια. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν την Πρωτομαγιά.

[Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube