eCopo: Μια ηλεκτρική Chevrolet Camaro με 700 άλογα

eCopo: Μια ηλεκτρική Chevrolet Camaro με 700 άλογα

Λειτουργώντας στα 800 βολτ, αυτή η πρωτότυπη ηλεκτρική Chevrolet Camaro προαναγγέλλει τον εξηλεκτρισμό των αγώνων αυτοκινήτων.

Εξελιγμένο από την General Motors και κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Hancock και τη Lane Racing, μια start-up που ειδικεύεται στους αγώνες με ηλεκτρικά ντράγκστερ, το πρωτότυπο eCopo γιορτάζει την 50ή επέτειο της Copo Camaro, του θρυλικού muscle car που λανσαρίστηκε το 1969.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έξι γενιές Chevrolet Camaro σε 5’ [video]

Με βάση την Copo Camaro ΜΥ2019, η eCopo Camaro χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που τους προμηθεύει η αμερικανική BorgWarner και αποδίδουν έως και 700 ίππους και 83 kgm. Αν και ο κατασκευαστής δεν ανακοινώσει ακόμη τις επιδόσεις, μιας και οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, υποσχέθηκε το ¼ του μιλίου (402,3 m) σε χρόνο 9”.

Chevrolet eCopo Camaro

800βολτη μπαταρία
Λειτουργώντας σε 800V, διπλάσια από την τάση του Chevrolet Bolt, η συστοιχία των μπαταριών αποτελείται από τέσσερα στοιχεία των 200V που το καθένα ζυγίζει περίπου 80 kg. Τοποθετημένα στρατηγικά για τη βελτιστοποίηση της κατανομής του βάρους, τα στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα και κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ, με το ένα στη θέση της ρεζέρβας και το δεύτερο πάνω από το πίσω άξονα.

Δυστυχώς, η Chevrolet δεν δίνει καμία ένδειξη για την ενεργειακή πυκνότητα της συστοιχίας ούτε για την αυτονομία της eCopo Camaro. Καμία επίσημη πληροφορία δεν έχει δοθεί και για την επαναφόρτιση. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι το 800βολτο σύστημα θα πρέπει να επιτρέπει ισχύ φόρτισης μέχρι 350 kW, το ισοδύναμο της Porsche Taycan.

Chevrolet eCopo Camaro

Προς τον εξηλεκτρισμό των αγώνων
«Το πρωτότυπο eCOPO αντιπροσωπεύει το μέλλον με την ηλεκτροκίνηση στον τομέα της υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Russ O’Blenes, επικεφαλής του μηχανοκίνητων σπορ στην General Motors.

Με παρουσία στο σταντ της Chevrolet στο SEMA Show  2018 που κρατά στο Las Vegas μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, αυτή η ηλεκτρική Camaro θα μπορούσε πολύ σύντομα να είναι προσκεκλημένη στις πίστες σε διεθνείς διοργανώσεις. Ανυπομονούμε να τη δούμε! 

Chevrolet eCopo Camaro

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube