Η Polestar αναβαθμίζει το XC90 T8 στο πιο ισχυρό Volvo της Ιστορίας

Η Polestar αναβαθμίζει το XC90 T8 στο πιο ισχυρό Volvo της Ιστορίας

Η Polestar έρχεται να αναβαθμίσει τις επιδόσεις του Volvo XC90 T8 Twin Engine, ανεβάζοντας τον κινητήρα του στα 421 άλογα.

Χάρη στο Polestar Performance Optimization, το XC90 T8 Twin Engine ανέβηκε στους 421 PS και στα 69,3 kgm.

Τα νούμερα αυτά είναι ικανά, κατά τη Volvo, για ένα σπριντ 0-100 km/h σε 5,5”. Το κέρδος στην ισχύ προήλθε από το θερμικό δίλιτρο μοτέρ τούρμπο που ανέβηκε από τα 320 στα 334 άλογα, με παράλληλη αύξηση της ροπής κατά 3,9 kgm, ενώ η ισχύς του ηλεκτρομοτέρ παρέμεινε αμετάβλητη. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η αμιγής ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου παρέμεινε αμετάβλητη, στα 40 km.

Εκτός από την αύξηση της ισχύος, η Polestar βελτίωσε επίσης άλλα πέντε σημεία-κλειδιά: Την απόκριση του γκαζιού, την ταχύτητα και την ακρίβεια, τη συνολική απόδοση του συστήματος κίνησης και τη μετάδοση με την προσθήκη λογισμικού που κρατά την επιλεγμένη σχέση σε στροφές όπου αναπτύσσεται υψηλή πλευρική επιτάχυνση. Κάτι που διατηρεί τη δυναμική ισορροπία του XC90, μην επιτρέποντας στο κιβώτιο να ανεβάσει σχέση μέσα στη στροφή. Η συνολική βελτίωση της επίδοσης του κινητήρα, διευκρίνισε η Volvo, σημαίνει ότι η επιπλέον ισχύς είναι διαθέσιμη ήδη από τις μεσαίες στροφές.



«Μόλις μια εβδομάδα αργότερα από την παρουσίαση για τα βελτιωμένα νέα S90 και V90, προχωράμε ακόμη ένα βήμα με το λανσάρισμα της αναβάθμισης του συναρπαστικού και τεχνολογικά προηγμένου XC90 T8 Twin Engine. Κάτι που δίνει στους πελάτες μας που θα ήθελαν υψηλότερο επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης στο XC90 μια προσιτή και ελκυστική αύξηση των επιδόσεων», είπε ο Niels Möller, επικεφαλής της Polestar.

Η Volvo προς το παρόν δεν ανακοίνωσε τιμή για την αναβάθμιση του XC90 T8, ενώ το πακέτο είναι διαθέσιμο άμεσα για την Ευρώπη και για τις ΗΠΑ μέχρι το φθινόπωρο.  

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube