Η Flyin’ Miata τοποθετεί έναν V8 στο νέο Mazda MX-5

Η Flyin’ Miata τοποθετεί έναν V8 στο νέο Mazda MX-5

Το νέο concept θα γράφει 0-100 km/h σε περίπου 4”, με την μετατροπή να κοστίζει 50.000 δολάρια.

Η Flyin’ Miata με έδρα τις Η.Π.Α. έχει «παράδοση» στην κατασκευή MX-5 με V8 κινητήρες, και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ετοιμάζει μια V8 έκδοση και για το καινούριο MX-5 ND.

O V8 LS3 της Chevrolet θα αποδίδει περίπου 525 ίππους και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος του MX-5, το συγκεκριμένο μοντέλο θα πιάνει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε περίπου 4”, παρά το γεγονός ότι ο V8 κινητήρας θα προσθέσει άλλα 113 kg στο συνολικό βάρος.

Η Flyin’ Miata όμως δεν θα προσφέρει μόνο αυτή την έκδοση, μιας και σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα υπάρχει και έκδοση LT1 με 460 ίππους και supercharged LT4, που όπως συμβαίνει και με την LS3, θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο Tremec T56 Magnum έξι σχέσεων, ενισχυμένο πλαίσιο, νέες αναρτήσεις, βελτιωμένα φρένα και νέο σύστημα καυσίμου και ψύξης.

Η κίνηση θα μοιράζεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ενισχυμένου μπλοκέ διαφορικού και θα φτάνει εκεί μέσω ενός καινούριου άξονα μετάδοσης.

Τέλος, σύμφωνα με την αμερικάνικη φίρμα βελτίωσης, η σωστή κατανομή βάρους 50/50 που χαρακτηρίζει το MX-5 δεν θα επηρεαστεί και στόχος τους είναι να κάνουν ένα MX-5 που θα πηγαίνει, θα στρίβει και θα φρενάρει γρηγορότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube