Η εκδοχή της Evolve Automotive για μια BMW M2 GTS [video]

Η εκδοχή της Evolve Automotive για μια BMW M2 GTS [video]

Πριν προλάβει η BMW να βγάλει μια δυνατότερη και πιο extreme έκδοση της Μ2, την πρόλαβε η βρετανική Evolve Automotive, και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Φήμες θέλουν την BMW να ετοιμάζει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Μ2 για το 2018. Αν όμως δεν μπορείς να περιμένεις για αυτή την Μ2 GTS, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, υπάρχει λύση.

Ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος Evolve Automotive παρουσίασε πρόσφατα τη δική του εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να είναι η hardcore έκδοση της BMW M2. Το project δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού απομένουν μερικές επιπλέον βελτιώσεις στον κινητήρα αλλά και κάποιες επεμβάσεις στο εσωτερικό, το οποίο προς το παρόν παραμένει εργοστασιακό. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση όμως, αυτή η wannabe M2 GTS είναι έτοιμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring

Το καπό και η οροφή σε αυτή την Μ2 είναι της Edison, είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα και συνδυαστικά μειώνουν το βάρος κατά 14 kg. Μάλιστα το καπό έχει ένα τεράστιο εξόγκωμα στο κέντρο του, γνωστό και ως power bulge. Από την ίδια εταιρία προέρχεται και η carbon ρυθμιζόμενη αεροτομή πίσω. Το εμπρός σπόιλερ και ο αεροδυναμικός διαχύτης πίσω προέρχονται από την RKP, και είναι επίσης carbon.

Τα φτερά είναι τα εργοστασιακά της BMW M2. Ίσα που φτάνουν για να καλύψουν τις σφυρήλατες ζάντες Emblem που έφτιαξε ειδικά για τη συγκεκριμένη εφαρμογή η 6Sixty Design, οι οποίες ντύνονται με semi-slick λάστιχα Toyo Proxes R888. Μέσα τους κρύβονται τα εργοστασιακά κεραμικά φρένα που προσφέρει η BMW στις Μ3/Μ4, τα οποία στην Μ2 μειώνουν τη μη αναρτώμενη μάζα κατά 3,5-4,0 kg ανά τροχό. Η εργοστασιακή ανάρτηση έχει αντικατασταθεί από ένα σετ coilover Bilstein B16 PSS10.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Dahler φτιάχνει μια BMW M2 Cabrio

Στον κινητήρα, η εξάτμιση αντικαταστάθηκε με μια Supersprint, η εισαγωγή προέρχεται από την Eventuri και ο εγκέφαλος προγραμματίστηκε από την ίδια την Evolve Automotive. Το αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων είναι η άνοδος της ιπποδύναμης από τους 370 PS της εργοστασιακής Μ2 στους 408 PS, ενώ πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση της ροπής από τα 47,4 kgm στα 62,6 kgm.

[Πηγή: Evolve Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube