Η Aston Martin αναβαθμίζει την πιστάδικη Vulcan

Η Aston Martin αναβαθμίζει την πιστάδικη Vulcan

Αλλαγές στην αεροδυναμική και στη μετάδοση φέρνει το κιτ αναβάθμισης AMR Pro για την Vulcan.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Aston Martin ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δευτερεύοντος brand μέσα στη μάρκα με το όνομα AMR Pro.

Ο σκοπός του ειδικού τμήματος θα ήταν να δημιουργεί κιτ αναβάθμισης με αγωνιστικό προσανατολισμό για όλα τα αυτοκίνητα της φίρμας. Ποιος φανταζόταν ότι η Vulcan, ένα εστιασμένο στην πίστα θηρίο με έναν V12 820 ίππων, το σκληροπυρηνικότερο για την ώρα μοντέλο της Aston μέχρι την παρουσίαση του hypercar που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Red Bull υπό τον Adrian Newey, θα είχε την οποιαδήποτε ανάγκη αναβάθμισης; Κι όμως, κάποιος άπληστος και διαστροφικός νους εκεί στην Aston Martin αποφάσισε ότι η AMR Pro είχε κάτι να δώσει στην Vulcan ώστε να γίνει ακόμη ταχύτερη.

Το πακέτο αναβάθμισης δεν περιλαμβάνει βελτιώσεις στο μοτέρ. Αλλά στην αεροδυναμική και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Μια σειρά από εντελώς νέα βοηθήματα όπως διαχωριστές και διαμορφωτές ροής στον εμπρός προφυλακτήρα, τομές εκτόνωσης της πίεσης στο πάνω μέρος των εμπρός θόλων των τροχών, νέο εμπρός σπόιλερ και πίσω πτέρυγα, δίνουν στην Vulcan 26% περισσότερη αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη.

Η μετάδοσης της κίνησης γίνεται φυσικά μέσω των πίσω τροχών, αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά οι σχέσεις είναι πλέον πιο κοντές. Επίσης έχει μειωθεί το βάρος κατά 5 kg χάρη στη χρήση ενός νέου ανθρακονημάτινου καλύμματος για τον κινητήρα. Πέντε κιλά μοιάζουν ασήμαντα σε ένα αυτοκίνητο 820 ίππων, από την άλλη όταν στόχος είναι το απόλυτο, κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Η Aston Martin προσφέρει το πακέτο αναβάθμισης στους ιδιοκτήτες των 24 Vulcan που έχουν φτιαχτεί και πουληθεί, σε τιμή που… δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου $200.000 πάνω από τα $2,3 εκατομμύρια της αρχικής τιμής. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που λένε ότι αν πρέπει να ρωτήσεις, μάλλον δεν είναι για σένα. Άστο καλύτερα.

Πηγή R&D

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube