Δείτε σπάνιες Aston Martin αξίας €77 εκατ. να παίζουν και να ντριφτάρουν! [video]

Δείτε σπάνιες Aston Martin αξίας €77 εκατ. να παίζουν και να ντριφτάρουν! [video]

Μοναδικά κομμάτια, από την DB5 μέχρι την Vulcan, μετατρέπουν το νέο εργοστάσιο της Aston σε… παιδική χαρά!

Είκοσι οκτώ Aston Martin από την 104χρονη ιστορία της φίρμας συγκεντρώθηκαν για να γυριστεί το φιλμάκι στις εγκαταστάσεις του St Athan, στην Ουαλία.

Η Aston Martin θα κατασκευάζει εκεί επερχόμενα μοντέλα όπως το crossover DBX και οι νέες Lagonda. Προς το παρόν όμως, τα υπόστεγα της πρώην αεροπορικής βάσης της RAF είναι άδεια, οπότε η φίρμα αποφάσισε να γιορτάσει την απόκτησή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγκέντρωσε λοιπόν εκεί τα 28 σπάνια και ιστορικά αυτοκίνητά της, κι έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς της του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, Darren Turner και Nicki Thiim, και στον επικεφαλής μηχανολόγο της, Matt Becker, να τα κάνουν μια… βόλτα, ξεχνώντας για λίγο ότι κοστίζουν συνολικά 77 εκατομμύρια ευρώ!

Η συλλογή αυτή των αυτοκινήτων καλύπτει όλη την ιστορία της Aston Martin και οι οδηγοί δεν τους φέρονται με το γάντι. Σπάνια σύγχρονα μοντέλα όπως η One-77 και η Vulcan ντριφτάρουν θεαματικά μέσα στα υπόστεγα, ενώ ιστορικά αγωνιστικά της φίρμας τα διασχίζουν τέρμα γκάζι. Ακόμα και το άδοξο «αποπαίδι», το Cygnet, εμφανίζεται στα πλάνα.

Το εργοστάσιο στο St Athan θα ξεκινήσει την παραγωγή του DBX προς το τέλος του 2019. Το δυναμικό είναι για 7.000 αυτοκίνητα το χρόνο, πράγμα που θα διπλασιάσει την ετήσια παραγωγή της μάρκας, ενώ θα απασχοληθούν 750 εργαζόμενοι. Το εργοστάσιο θα εξοπλιστεί και για να παράγει επίσης υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο μέλλον, μεταξύ των οποίων και μια σχετική έκδοση του επερχόμενου crossover.

Στο video, οι παρατηρητικοί θα προσέξουν κι ένα σύντομο πλάνο της Aston Martin V8 Vantage δεύτερης γενιάς, που δείχνει τα λεπτά, σφηνοειδή εμπρός φώτα της. Η V8 Vantage θα έχει την ίδια πλατφόρμα με την DB11, αλλά θα είναι μικρότερη και θα κινείται από έναν 4λιτρο, διτούρμπινο V8 της Mercedes-AMG.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube