Dodge Challenger SRT8 392 με νίτρο vs στοκ Challenger SRT Hellcat [video]

Dodge Challenger SRT8 392 με νίτρο vs στοκ Challenger SRT Hellcat [video]

Μπορεί ένα στάνταρ Challenger SRT8 με νίτρο να τα βάλει με το SRT Hellcat, «το ταχύτερο και πιο ισχυρό muscle car όλων των εποχών»;

Αν και έχουμε δει ων ουκ έστιν αριθμό video με drag racing, αυτό εδώ μπορούμε να πούμε πως είναι πολύ απλό, με εξαίρεση αυτή τη μικρή παραλλαγή που δεν ξέρουμε αν έχει ή δεν έχει σημασία.

Ο λόγος για το σύστημα nitrous oxide που «φουσκώνει» το Challenger στα αριστερά, αυτό με τις άσπρες ρίγες), για το οποίο δεν έχουμε αναφορά για την ποσότητα που χρησιμοποιεί. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε κανένα στοιχείο για την ισχύ των αυτοκινήτων, πέρα από αυτά που γνωρίζουμε για τα στοκ αυτοκίνητα. Και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένα στάνταρ Challenger SRΤ8 392 (2011) με τον ατμοσφαιρικό 6,4λιτρο HEMI V8 των 476 ίππων δεν μπορεί να τα βάλει με τη ναυαρχίδα των Challenger, το SRT Hellcat.

Ένα Challenger SRT Hellcat, με 6,2λιτρο κομπρεσοράτο HEMI V8 λοιπόν, βγάζει 717 PS και μπορεί να καλύψει το ¼ του μιλίου ή αλλιώς τα 402,3 m σε 11,2” με τα στοκ λάστιχα. Και στην περίπτωση που φορά λάστιχα ντράγκστερ κατεβαίνει κάτω από τα έντεκα δευτερόλεπτα. Χρόνος για τον οποίο αυτή η Dodge αποκαλείται «το ταχύτερο και πιο ισχυρό muscle car όλων των εποχών». Και όχι μόνο στα λόγια. Να σας θυμίσουμε την κόντρα και το τσάι που είχε κεράσει μια Lambo Huracán σε drag race στο Mexico.

Πού ποντάρετε λοιπόν τα χρήματά σας γι’ αυτό το drag race που η αλήθεια είναι ότι γίνεται σε κοντή διαδρομή; Στο top dog ή στο νεανία με τα στεροειδή;  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube