Δικινητήριο, 12κύλινδρο Golf με 1.600 άλογα! [video]

Δικινητήριο, 12κύλινδρο Golf με 1.600 άλογα! [video]

Έχει δύο κινητήρες VR6 τούρμπο, έναν μπροστά κι έναν πίσω.


Αν νομίζετε πως έχετε δει τα πάντα σε μετατροπές, ξανασκεφτείτε το.

Το VW Golf GTI αποτελεί μια δημοφιλή βάση για μετατροπές, επί τέσσερις δεκαετίες. Έχουμε δει τις πιο ακραίες και παράξενες βελτιώσεις, αλλά όχι κάτι σαν αυτό.

Ρίξτε μια ματιά κάτω από το καπό αυτού του πράσινου Golf  και θα δείτε έναν κινητήρα VR6 με ένα μεγάλο τούρμπο. Kάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο. Ανοίξτε όμως και την πίσω πόρτα, και θα δείτε… άλλον ένα VR6 με τούρμπο! Και οι δύο μαζί αποδίδουν 1.600 ίππους, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καθένα και ξεχωριστά.

Ο ιδιοκτήτης του πράσινου τέρατος λέει στο video ότι ο κάθε VR6 μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Και σε ένα σημείο βλέπουμε το Golf να ξεκινά με μόνο τον μπροστινό κινητήρα, σαν κανονικό GTI. Υπάρχουν μάλιστα δύο φρένα ώστε να μπορείς να κάνεις burn-out τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω λάστιχα!
 
Αναμενόμενα, το δικινητήριο Golf VR12  –που θυμίζει εκείνο το προ 30ετίας εργοστασιακό για το Pikes Peak– είναι πολύ γρήγορο. Το βλέπουμε στο drag strip να πιάνει –με χαμηλή πίεση στα τούρμπο– 296 km/h στο μισό μίλι από στάση (0-805 m). Ο οδηγός λέει ότι τρόμαξε σε αυτή την προσπάθεια, πράγμα λογικό αφού το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα αεροδυναμικό βοήθημα να το σταθεροποιεί. Ευτυχώς το αλεξίπτωτο λειτούργησε όπως πρέπει.

Πιο κάτω, το video δείχνει και κάποιους αγώνες ντράγκστερ στο 400άρι, όπου το Golf κάνει –πάλι με χαμηλή πίεση– 9,06” με ταχύτητα εξόδου 252,5 km/h. Δυστυχώς, δεν υπήρξε δυνατότητα βελτίωσης της επίδοσης, αφού διαλύθηκε ένα από τα δύο κιβώτια.

O ιδιοκτήτης του VR12 λέει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι έτοιμο και θέλει ακόμα εξέλιξη, οπότε περιμένουμε καλύτερους χρόνους, που νομίζουμε ότι η μετατροπή τους αξίζει. 

[Πηγή: 1320video / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube