Δεν κάνει burn out, κάνει τέχνη [video]

Δεν κάνει burn out, κάνει τέχνη [video]

Λίγη κλασική μουσική και ένα slow motion video κάνουν το burn out να δείχνει… τέχνη.

Για κάποιους είναι απολαυστικό και θεαματικό, για άλλους απλώς βαρετό. Όποια και αν είναι η γνώμη σας για το burn out, την διαδικασία εξαΰλωσης των ελαστικών μέσα σε σύννεφο καπνού, για δύο πράγματα δεν υπάρχει αμφιβολία.

Το πρώτο είναι ότι σίγουρα πρόκειται για μία πράξη… βαρβαρότητας.
Το αυτοκίνητο υποφέρει. Χωρίς να κινείται ώστε να τροφοδοτείται με κρύο αέρα, το μοτέρ πιέζεται για ώρα. Τα λάστιχα διαλύονται. Και τα πνευμόνια των παρευρισκόμενων γεμίζουν καρκινογόνο καπνό. Το δεύτερο πράγμα για το οποίο δεν χωρά αμφιβολία, είναι πως «στην πιάτσα», ένα καλό burn out ξεσηκώνει το πλήθος και πάντα επιβραβεύεται με κραυγές ενθουσιασμού και χειροκρότημα.

Στο video που ακολουθεί βλέπουμε πως το burn out αποκτά μια άλλη διάσταση που προσεγγίζει την… τέχνη. Με μία κάμερα υψηλής ανάλυσης που γράφει slow motion κίνηση και λίγη κλασική μουσική στο μοντάζ, το video ενός Nissan 240 SX που διαλύει τα λάστιχά του απευθύνεται σε ένα πιο «ποιοτικό» κοινό. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρατηρεί κανείς τα μικρά κομμάτια ελαστικού να αποκολλούνται και τον πηχτό καπνό να σχηματίζει φαντασμαγορικά μοτίβα.

Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα street legal βελτιωμένα drift cars της σειράς #TSXL Lone Star Drift. Είναι ένας θεσμός που έχει φτιαχτεί για να απολαμβάνουν τον συναγωνισμό των αγώνων drift ερασιτέχνες οδηγοί με χαμηλό κόστος. Δεν συμμετέχουν καθαρόαιμα αγωνιστικά, αλλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν κανονικά, καθημερινά, νόμιμα στον δρόμο. Οπότε δεν χρειάζεται κανείς να έχει trailer, ούτε καν εξειδικευμένη ομάδα. Οδηγείς με το αυτοκίνητό σου ως τον αγώνα, τρέχεις, γυρνάς με αυτό σπίτι και την άλλη μέρα πας στη δουλειά. Πολιτισμένα πράγματα.

Πηγή Jalopnik

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube