Δείτε ένα VW Golf I να βγάζει 1.301 ίππους στο δυναμόμετρο! [video]

Δείτε ένα VW Golf I να βγάζει 1.301 ίππους στο δυναμόμετρο! [video]

Κι αν το συναντήσετε ποτέ στο δρόμο, ούτε καν θα σας περάσει από το νου ότι τρώει Bugatti για πρωινό.

Το Golf πρώτης γενιάς της γερμανικής Boba Motoring είναι μια πολύ κρυφή και ύπουλη «μπόμπα», αφού εξωτερικά δείχνει σχεδόν νορμάλ.

Διαβάζοντας για την ιπποδύναμη των 1.301 PS, δίκαια θα περιμένετε να υπάρχει κάτω από το καπό κάποιος διτούρμπινος V8 από Audi ή έστω ο VR6 της VW καραφτιαγμένος. Όμως ο κινητήρας είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος του ομίλου. Με ένα τερατώδες τούρμπο LM42 της PNP-Turbo και μια κυλινδροκεφαλή X34 από την NG-Motorsports.
Στο παρακάτω video θα δείτε το τέρας στο δυναμόμετρο, να δοκιμάζεται κάμποσες φορές καθώς οι βελτιωτές αυξάνουν την πίεση υπερπλήρωσης μέχρι τα 4,2 bar. Κι εκεί, η ιπποδύναμη φτάνει τους 1.301 PS και η ροπή τα 122,3 kgm! Νούμερα ρεκόρ για 4κύλινδρο κινητήρα, όπως αναφέρεται και στο κλιπ.

Boba-Golf Mk I δυναμομέτρηση

Φυσικά, τέτοια ροπή δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει στο δρόμο από τους μπροστινούς μόνο τροχούς. Γι’ αυτό το Boba-Golf έχει το σύστημα τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ – αν και πάλι, όπως θα δείτε, χρειάστηκε ειδική μπάρα συγκράτησης μπροστά και έρμα στο πορτμπαγκάζ για να πατήσει και να έχει πρόσφυση στους κυλίνδρους του δυναμόμετρου. 

Πόσο γρήγορο είναι το Boba Golf Mk I σε επιδόσεις; Ο βελτιωτής ζητά συγνώμη, αλλά δεν το έχει χρονομετρήσει με το πρόγραμμα των 1.301 ίππων. Μας δίνει όμως τις επιδόσεις όταν είχε «μόνο» 920 PS.

Κρατήστε την αναπνοή σας: Για τα 100-200 km/h χρειάστηκε 3,33” κι άλλα 7,03” για να φτάσει τα 300 km/h. Και μέσα σε μισό μίλι (805 m) είχε πιάσει 308 kmh!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα VW Golf II να σκίζει Aventador, Chiron, Koenigsegg One:1 και να μη σταματάει εκεί! [videos]

[Πηγή: Boba Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube