«Χρυσή» Brabus με 900 άλογα στο Dubai

«Χρυσή» Brabus με 900 άλογα στο Dubai

Η Brabus παρουσίασε σήμερα στο Dubai International Motor Show το κτηνώδες Rocket 900 Desert Gold Edition, βασισμένο στη Mercedes-AMG S65.

Το νέο Rocket 900 Desert Gold Edition που παρουσίασε σήμερα στο Dubai η Brabus δεν είναι εντελώς νέο πρότζεκτ αφού βασίζεται στο προγενέστερο Rocket 900, με τη νέα «χρυσή» έκδοση να ταιριάζει καλύτερα στα γούστα των Εμιράτων.

Και σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν έχουμε μια βαρέως τύπου βελτίωση σε μια Mercedes-AMG S65 που για την περίσταση φορά το θηριώδη διτούρμπινο V12 που από τα 5,5 λίτρα μεγάλωσε στα 6,3. Χωρητικότητα που επετεύχθη με την τοποθέτηση νέου μονοκόμματου στροφάλου με μεγαλύτερη διαδρομή, ενώ μεγάλωσε και η διάμετρος των κυλίνδρων. Τα στοκ πιστόνια αντικαταστάθηκαν από άλλα σφυρήλατα, όπως και οι στοκ μπιέλες αντικαταστάθηκαν από άλλες προσεκτικά ζυγισμένες.

Αλλά βελτιώσεις υπέστησαν και τα περιφερειακά του μοτέρ που παίζουν επίσης σημαντικότατο ρόλο στην αύξηση της ισχύος της S65. Έτσι, τα δύο στοκ τούρμπο αντικαταστάθηκαν από άλλα με μεγαλύτερο συμπιεστή και μια μεγαλύτερη τουρμπίνα, καθώς και βελτιωμένες πολλαπλές εξαγωγής. Τα downpipes με διάμετρο 80 mm περιλαμβάνονται στη μετατροπή, καθώς και μια σπορ εξάτμιση υψηλής απόδοσης από ανοξείδωτο ατσάλι με μεταλλικούς καταλύτες ελεύθερης ροής και ενεργή πεταλούδα. Βελτίωση υπέστη και η τροφοδοσία του V12 με αέρα. Για την περίσταση, οι μηχανολόγοι της Brabus εξέλιξαν τη πολλαπλή εισαγωγής «BRABUS 900», που τραβά αέρα από μια εισαγωγή στο καπό, απευθείας από τη γρίλια της μάσκας. Η πολλαπλή εισαγωγής περιλαμβάνει ένα ειδικής σχεδίασης φιλτροκούτι με μεγαλύτερη διατομή και ειδικά φίλτρα, καθώς και περίβλημα «Gold Heat Reflection» για τη μείωση της θερμοκρασίας.

Με αυτά και με αυτά, η μέγιστη ισχύς ανεβαίνει στους 900 PS και η ροπή στα 152,9 kgm. Aλλά η Brabus έχει τοποθετήσει ηλεκτρονικό περιοριστή σε αυτή την τελευταία, μην αφήνοντάς την να ανέβει πάνω από τα 112,3 kgm, προκειμένου να μπορεί να τη διαχειριστεί με αξιοπιστία το ειδικά προσαρμοσμένο 7άρι αυτόματο σασμάν 7G-TRONIC.

Ο Brabus, παρά τη μεγάλη αύξηση της ισχύος, δεν πείραξε τη μετάδοσης της κίνησης που εξακολουθεί αν είναι στους πίσω τροχούς. Απαιτήθηκε βέβαια ενίσχυση διαφόρων συστημάτων για να μπορεί το αυτοκίνητο να πετυχαίνει με αξιοπιστία και ασφάλεια 0-100 km/h σε 3,7”, τα 0-200 km/h να χρειάζεται για να τα ολοκληρώσει σε 9,1” και να πιάνει στην ευθεία τελική ταχύτητα πάνω από 350 km/h. Ο οδηγός κρατά και την ακουστική απόδοση του αυτοκινήτου στα χέρια του, καθώς μπορεί να ρυθμίσει το άκουσμα του μοτέρ και της εξάτμισης απλώς πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, η S65 του Brabus είναι βαμμένη σε «Desert Gold», χρώμα που συνδυάζεται με ανθρακονημάτινα πρόσθετα στο αμάξωμα. Το αυτοκίνητο πατάει σε ζάντες 9,0Jx21” και 10,5J21” Monoblock F Platinum Edition του βελτιωτή με χρυσό περίγραμμα και ντυμένες με λάστιχα 255/35 ZR21 εμπρός και 295/30 ZR 21 πίσω.

Το χρυσό μοτίβο διακοσμήσεων συνεχίζεται και στην καμπίνα χωρίς τις εξάρσεις που έχουμε δει σε άλλους βελτιωτές, παρά τα 900 κομμάτια βαμμένα σε χρυσό, καίτοι απευθύνεται σε ένα κραυγαλέας αισθητικής κοινό. Το ψηφιακό ταχύμετρο φτάνει τα 400 km/h για να υποδηλώσει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι κάτω από το καπό κρύβεται ένα εργοστάσιο παραγωγής ίππων, ομοίως και τα κεντήματα με το «900» στα προσκέφαλα υπενθυμίζουν την τεράστια μέγιστη ισχύ του.

[Πηγή Brabus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube