Το βρήκαμε! Αυτός είναι ο «απόλυτος boss» των Toyota Prius!
Το θέμα της ημέρας αφορά ένα «πράσινο» αυτοκίνητο. Όχι επειδή είναι υβριδικό -αυτό άλλωστε θεωρείται δεδομένο για το Prius- αλλά επειδή πρόκειται για ένα βαριά τροποποιημένο κομμάτι, βαμμένο σε εκτυφλωτικό πράσινο που τραβάει τα βλέμματα από χιλιόμετρα.
Η επιλογή ενός Toyota Prius συνήθως συνοδεύεται από την εικόνα του οικολογικά ευαισθητοποιημένου οδηγού.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, με τέτοιο επίπεδο αισθητικών επεμβάσεων και τόσο προκλητική εμφάνιση, δύσκολα κερδίζει κάποιος την εμπιστοσύνη των πιο φανατικών φίλων της προστασίας της Φύσης -όσο «πράσινη» κι αν δείχνει.
Η εμπορική διάθεση του bodykit δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα των δημιουργών του, γεγονός που καθιστά αυτό το Toyota Prius πραγματικά μοναδικό κομμάτι
Το υβριδικό μοντέλο με την άκρως ιδιαίτερη παρουσία είναι δημιούργημα του ιαπωνικού garage Crystal Eye, σε συνεργασία με το Body Shop Kikuta. Το Prius υιοθετεί ένα εντυπωσιακό bodykit, εμπνευσμένο από τον κόσμο των manga και της κουλτούρας bozozoku, με υπερβολικές γραμμές και έντονο χαρακτήρα.
Το σύνολο συμπληρώνουν ζάντες 20 ιντσών με πέντε μπράτσα της Work, μια γιγαντιαία πίσω πτέρυγα, ανασχεδιασμένος φωτισμός και ένας επιθετικός διαχύτης, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την «εξωγήινη» εικόνα του αυτοκινήτου.
Κάτω από το καπό, αυτό το ξεχωριστό Toyota Prius διατηρεί την εργοστασιακή μηχανική βάση, με το υβριδικό σύνολο των 2,0 λίτρων και συνολική ισχύ 223 ίππων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μπορεί να διανύσει έως και 111 χιλιόμετρα αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία. Ενδιαφέρον έχει και η επιτάχυνση, καθώς το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, επίδοση ικανή να αφήσει πίσω αρκετά 100% θερμικά σπορ μοντέλα.
Η εμπορική διάθεση του συγκεκριμένου bodykit δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα των δημιουργών του, γεγονός που καθιστά αυτό το Prius ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι. Ένα αυτοκίνητο που αποδεικνύει πως ακόμη και το πιο «λογικό» υβριδικό μπορεί, στα σωστά χέρια, να μετατραπεί σε απόλυτο show car.



