Brabus: Νέο 850 6.0 Biturbo Widestar

Brabus: Νέο 850 6.0 Biturbo Widestar

Η Brabus αποκάλυψε το νέο 850 6.0 Biturbo Widestar που θα παρουσιάσει στην ΙΑΑ 2015, στη Φρανκφούρτη.

To νέο Brabus 850 6.0 Biturbo Widestar βασίζεται πάνω στη Mercedes-AMG G63 και χρησιμοποιεί φαρδύ body kit που περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ, προεκτάσεις στα φτερά και καπό ram air.

Επίσης διαθέτει φιμέ εμπρός φανάρια xenon και πατάει σε 23άρες σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος. Οι κοσμητικές αλλαγές συνεχίζονται στην καμπίνα όπου υπάρχουν καθίσματα ντυμένα με δέρμα Mastik, ο «ουρανός» είναι από Alcantara και τα πατάκια βελούδινα. Από την οροφή κρέμεται και η οθόνη LCD, διάστασης 15,6”.

Το πάρτι όμως γίνεται κάτω από το καπό. Ο διτούρμπινος κινητήρας V8 των 5,5 λίτρων ανέβηκε με αύξηση της διαμέτρου των κυλίνδρων στα 5,9 λίτρα. Φόρεσε νέα πιστόνια, νέες μπιέλες και τροποποιημένη πολλαπλή εξαγωγής. Το μοτέρ διαθέτει επιπλέον νέες τουρμπίνες, εξελιγμένη εισαγωγή αέρα, σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι και σπέσιαλ ECU.      

Όλες αυτές οι βελτιώσεις ανέβασαν τη μέγιστη ισχύ του κινητήρα από τους 544 του στοκ μοτερ στους 850 PS και τη μέγιστη ροπή στα 147,8 kgm. Νούμερα ικανά για να εκτοξεύσουν από στάση στα 100 km/h σε τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ η ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

Να θυμίσουμε ότι ρπιν από τέσσερις μήνες, η IMSA είχε προχωρήσει επίσης σε βελτίωση της Mercedes-AMG G63, ανεβάζοντάς την στους 730 PS. Οι βελτιωτές εξακολουθούν και ασχολούνται με τις G-Glass, καθώς θα παραμείνουν στο προσκήνιο για αρκετό καιρό ακόμη. Οι επίσημες πληροφορίες τοποθετούν το λανσάρισμα ενός καινούργιου μοντέλου το 2017.

[Πηγή Brabus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube