Αλλάζει εκ βάθρων η Mercedes-Benz G-Class

Αλλάζει εκ βάθρων η Mercedes-Benz G-Class

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια εις βάθος ανανέωση για την G-Class που θα λανσαριστεί το 2017.

Η νέα και πλήρως ανανεωμένη G-Class που θα παρουσιαστεί το 2017 θα διατηρήσει την κωδική ονομασία W463, αλλά θα δεχτεί μια ευρεία γκάμα αλλαγών και ανανεώσεων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η μείωση του βάρους του εμβληματικού off-road της Mercedes-Benz τουλάχιστον κατά 200 kg.

H «δίαιτα» αυτή θα επιτευχθεί από την ευρύτερη χρήση αλουμινίου. Επιπλέον, το πλάτος του αυτοκινήτου θα αυξηθεί περίπου κατά δέκα πόντους, στα 1,86 m, η εμπρός ανάρτηση θα υιοθετήσει μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων- τρεις ή τέσσερις, ενώ θα επαναρρυθμιστεί και το ηλεκτροϋδυαλικό τιμόνι.

Και στον αισθητικό τομέα όμως θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές. Το γωνιώδες αμάξωμα της G-Class θα δώσει τη θέση του σε ένα λιγότερο αδρό αποτέλεσμα που θα έλκει την καταγωγή των γραμμών του από το πρωτότυπο Ener-G-Force. Μια σπουδή που είδαμε στο Los Angeles Auto Show του 2012 και η οποία απεικονίζεται στις φωτογραφίες.  

Ομοίως και το εσωτερικό θα δεχτεί πληθώρα αλλαγών που δεν θα αυξήσουν μόνο το διαθέσιμο χώρο, αλλά θα αναβαθμίσουν την ποιότητα και την άνεση με τη χρήση πολλών εξαρτημάτων και συστημάτων από τη νέα C-Class. Επιπλέον, θα γίνει χρήση και εφαρμογή διαφόρων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και αναβάθμιση των φώτων με άλλα τεχνολογίας LED.

H αναβάθμιση της Mercedes-Benz G-Class του 2017 θα περιλάβει και τους νέους 3λιτρους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εξέλιξη για την επόμενη γενιά της E-Class που αναμένεται στις αγορές το 2016.

Ο νέος βενζινοκινητήρας, στην εκδοχή του για τη νέα G-Class αναμένεται να αποδίδει πάνω από 365 PS ενώ ο ντίζελ περίπου 300. Και οι δύο θα συνδυάζονται στάνταρ με το νέο 9άρι αυτόματο σασμάν της Mercedes-Benz.

Τον ίδιο άνεμο ανανέωσης που θα δούμε στην G-Class του 2017, αναμένεται να δεχτούν και οι εκδόσεις AMG που θα λανσαριστούν λίγους μήνες αργότερα, πάλι μέσα στον ίδιο χρόνο.

[Πηγή  autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube