Brabus B45: Βελτιωμένη έκδοση της Mercedes-AMG A 45 S [video]

Brabus B45: Βελτιωμένη έκδοση της Mercedes-AMG A 45 S [video]

Το ισχυρότερο hot hatch της αγοράς γίνεται ακόμα πιο γρήγορο χάρη στις επεμβάσεις της Brabus.

Η Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ είναι το ισχυρότερο hot hatch της αγοράς με τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους μηχανικούς της Brabus από το να την εξελίξουν περαιτέρω παρουσιάζοντας τη δική τους βελτιωμένη έκδοση με το όνομα Brabus B45.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-AMG A 45 S [video]

Χάρη στις επεμβάσεις της Brabus, το δίλιτρο μοτέρ της A 45 S που αποδίδει 421 PS και 500 Nm σε εργοστασιακή μορφή, έφτασε τους 450 PS και τα 550 Nm. Η αύξηση επετεύχθει με τη βοήθεια νέου λογισμικού, ενώ τα BRABUS PowerXtra CPC auxiliary control unit, BRABUS BoostXtra adapter και η νέα εισαγωγή για το φίλτρο αέρα χαρίζουν ήχο που θυμίζει αγωνιστικό όχημα.

Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 8G, του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+ και του συστήματος κατανομής ροπής AMG Torque Control που διαθέτει και λειτουργία Drift Mode. Χάρη στην αυξημένη ισχύ, η Brabus B45 επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,7" (έναντι 3,9" της εργοστασιακής έκδοσης) ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 270 km/h.

BRABUS B45

Αισθητικά, η Brabus B45 απέκτησε νέους τροχούς Monoblock Z 20" σε μαύρη απόχρωση με φαρδύτερα ελαστικά 255/40 ZR 20 της Continental και εμβλήματα της Brabus μέσα-έξω χωρίς επεμβάσεις στο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο της AMG. Την εικόνα συμπληρώνει η χαμηλωμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος έως και -30mm).

Η Brabus δε ανακοίνωσε το κόστος των μετατροπών καθώς αυτό αλλάζει ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις κάθε πελάτη.

[Πηγή: Brabus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube