Βελτιωμένη Rolls-Royce Phantom από την SPOFEC [video]

Βελτιωμένη Rolls-Royce Phantom από την SPOFEC [video]

Η θυγατρική της NOVITEC παρουσίασε τη δική της πρόταση για τη λιμουζίνα της Rolls-Royce.

Η αγορά των βελτιώσεων σε υπερπολυτελή μοντέλα όπως η Rolls-Royce Phantom φαίνεται πως βρίσκεται σε άνθιση καθώς μετά από την Wald, τώρα και η SPOFEC (θυγατρική της NOVITEC που ασχολείται αποκλειστικά με τα μοντέλα της Rolls-Royce) παρουσίασε τη δική της πρόταση για τη βρετανική λιμουζίνα.

Εξωτερικά, το μάτι πέφτει στις ζάντες SP2 24" της Vossen οι οποίες διατίθενται σε 71 διαφορετικές αποχρώσεις και φορούν ελαστικά 295/30 R24. Στο εμπρός μέρος ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας έχει εντονότερες πτυχώσεις και χαρίζει μια πιο δυναμική εμφάνιση στην αρχοντική Phantom. Αντίστοιχα, στο προφίλ βρίσκουμε προεκτάσεις των μαρσπιέ με ενσωματωμένα πτερύγια, και ειδικό πλαίσιο για το έμβλημα της Rolls-Royce στα εμπρός φτερά. Τέλος, στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας απέκτησε δύο εσοχές και μια διακριτική αεροτομή προστέθηκε στην κορυφή της πίσω πόρτας.

Rolls-Royce

Η SPOFEC επεμβαίνει και στην ενεργή αερανάρτηση που έχει τη δυνατότητα να χαμηλώνει κατά 40 mm σε ταχύτητες έως τα 140 km/h - από εκεί και πάνω η απόσταση από το έδαφος επιστρέφει αυτόματα στα εργοστασιακά επίπεδα.

Ο twin-turbo V12 κινητήρας 6,75 λίτρων αποδίδει πλέον 685 PS (+114 PS) και 1010 Nm (+110 Nm) ροπής, χάρη στο σύστημα N-TRONIC το οποίο επηρεάζει τη χαρτογράφηση και αυξάνει την πίεση των δύο turbo. Σύμφωνα με τη SPOFEC, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 5,0" (-0,3") ενώ η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο χρειάζεται 5,1". Και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h λόγω του αυξημένου βάρους της κατασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Rolls-Royce Phantom Black Bison από την Wald

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube