Αυτό το τύπου Caterham διθέσιο έχει δύο κινητήρες Kawasaki ZX-10R! [video]

Αυτό το τύπου Caterham διθέσιο έχει δύο κινητήρες Kawasaki ZX-10R! [video]

Που σημαίνει κάπου 360 άλογα στις 13.000 στροφές για ένα βάρος μόλις μισού τόνου! Ανοίξτε μάτια και αυτιά…

Έχουμε δει πολλά σπορ διθέσια τύπου Caterham όλα αυτά τα χρόνια. Με κάθε είδους κινητήρες. Όμως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι σαν αυτό.

Τον συγκεκριμένο κλώνο του Caterham –ή του κλασικού Lotus Seven, αν προτιμάτε– τον κατασκευάζει η βρετανική MK Sportscars. Ονομάζει το μοντέλο Indy (από την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, όχι από την αμερικάνικη πίστα) και το φτιάχνει με βάση ένα δικής της σχεδίασης (CAD) σωληνωτό πλαίσιο-χωροδικτύωμα και κάποια μηχανικά μέρη από Ford Sierra. Το προσφέρει με τη μορφή συναρμολογούμενου kit-car και αφήνει την επιλογή του κινητήρα στον πελάτη. Μπορεί να τοποθετηθεί κάθε είδους κινητήρας από superbike (Honda CBR1000RR και Blackbird, Suzuki GSX-R και Hayabusa, Yamaha R1, Kawasaki ZX-10 και ΖΧ-12, και πάει λέγοντας), αλλά και μοτέρ αυτοκινήτων (Ford Zetec και Duratec, Honda S2000 ή ΜΧ-5 κ.ά.).
 
Σε αυτό το Indy όμως τα πράγματα έχουν τραβηχτεί στα άκρα, αφού δεν έχει έναν κινητήρα Kawasaki ZX-10R Ninja, αλλά δύο! Και είναι ζευγαρωμένοι με κιβώτιο μεταφοράς ώστε η κίνηση από τους δύο στροφάλους και τα δύο κιβώτια να μεταφέρονται στους πίσω τροχούς. Αναμενόμενα, μια τέτοια διάταξη έχει απώλειες, αλλά και πάλι η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τους 360 PS, δίνοντας στο μικρό track car των μόλις 530 kg τη σχέση ισχύος/βάρους ενός hypercar.

Οι συνεργάτες μας του βρετανικού Autocar βρήκαν τον ιδιοκτήτη του μικρού θηρίου, ο οποίος αναφέρεται απλά ως Matthew, και τον έβαλαν να κοντράρει με μια Mercedes-AMG E 63 S. Άραγε, κατάφερε το μικρό δικινητήριο Indy να σκοτώσει το τετρακίνητο τέρας των 612 ίππων και των 86,6 kgm ροπής;
Σας αφήνουμε να πάρετε την απάντηση από το video. Όμως, ακόμη κι αν το Indy δεν τα κατάφερε στην ευθεία, σίγουρα αν στηθεί σωστά θα αφήνει πολύ πίσω τη Mercedes σε ένα track day, τόσο σε χρόνους όσο και σε οδηγική και ηχητική απόλαυση…
 
[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube