Audi S2 του 1991 με 6λιτρο W12! [video]

Audi S2 του 1991 με 6λιτρο W12! [video]

Το κλασικό κουπέ έχει τώρα σχεδόν τα τριπλάσια κυβικά και υπερδιπλάσιους κυλίνδρους και ίππους!

Έχουμε δει αλλαγές κινητήρων, αλλά αυτή είναι από τις πιο ακραίες. Παρ’ όλα αυτά, το αυτοκίνητο δουλεύει, όπως θα δείτε, και μπορείτε να το αγοράσετε.

Το Audi S2 του 1991 είχε έναν 5κύλινδρο τούρμπο 2,2 λίτρων με 220 άλογα. Ο Ούγγρος μετατροπέας τον αντικατέστησε με έναν 6λιτρο W12 του VW Group. Δεν μας λέει από ποιο μοντέλο, αλλά λέει ότι αποδίδει 450 άλογα και 580 Nm ροπή, που μεταδίδονται και στους 4 τροχούς μέσω του στάνταρ συστήματος τετρακίνησης quattro κι ενός κιβωτίου 6 σχέσεων από Audi S6/S8 του 2005.
 
Τα πλαίσια στήριξης της ανάρτησης έχουν ενισχυθεί, έχει τοποθετηθεί εμπρός αντιστρεπτική 35 mm, μπροστινά φρένα 324 mm με διπίστονες δαγκάνες, υδραυλικό χειρόφρενο, straight εξάτμιση με X-pipe, ψυγείο λαδιού, αγωνιστικό ρολ-κέιτζ και καθίσματα μπάκετ.

Επειδή ο κινητήρας, όπως σε κάθε Audi της εποχής, είναι κρεμασμένος μπροστά, δεν υπάρχει χώρος για το ψυγείο νερού, που έχει μετακομίσει στο πορτμπαγκάζ, με δύο βαντιλατέρ, όπως στο θρυλικό Quattro S1 των ράλι.

Το αυτοκίνητο είναι προς πώληση στη Βουδαπέστη και ο ντίλερ ζητάει €11.451. Κελεπούρι, αν σκεφτούμε πόση δουλειά έχει γίνει στη μετατροπή.

[Πηγή: Engine Swap Depot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube