Audi RS3: Ο Abt απαντά στον MTM με 450 άλογα

Audi RS3: Ο Abt απαντά στον MTM με 450 άλογα

Η ABT αναβαθμίζει το βελτιωτικό πακέτο της για το Audi RS3 Sportback με 450 PS για το Essen Motor Show 2015.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να χαρεί η MTM με το νέο της βελτιωτικό πακέτο και το πιο ισχυρό της αγοράς για το Audi RS3 και η ABT Sportsline επανήλθε για τα δέοντα.

Το αρχικό κιτ της Abt, που λανσαρίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, ανέβασε την απόδοση του στοκ 2,5λιτρου 5κύλινδρου μοτέρ του RS3 στους 430 PS και στα 54 kgm –από 367 PS και 47,4 kgm. Επανήλθε όμως σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, με αναθεωρημένο κιτ και απόδοση 450 PS και 56,1 kgm.

O Γερμανός βελτιωτής δεν έδωσε στη δημοσιότητα νούμερα επιδόσεων, αλλά το πιθανότερο είναι το RS3 του να γράφει τουλάχιστον 4” στο χρονόμετρο για το σπριντ 0-100 km/h, καθώς η πιο αδύνατη εκδοχή πετύχαινε 4,1”. Το ίδιο και η τελική ταχύτητα που υπολογίζουμε να ανέβηκε τουλάχιστον κατά 5 km/h, φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 290 km/h.

Το κιτ του βελτιωτή περιλαμβάνει το ABT Engine Control, σπορ custom εξάτμιση με 102άρες μπούκες σε μαύρο χρωμέ φινίρισμα.

Το νέο, ακόμα πιο βελτιωμένο Audi RS3 από τον Abt, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Essen, στο τέλος της εβδομάδας. Το αυτοκίνητο της παρουσίασης θα είναι σε κόκκινο ματ χρώμα με σκούρο περλέ βερνίκι και σε γυαλιστερό μαύρο look το κάτω μισό του πορτμπαγκάζ.

Το αυτοκίνητο πατά σε 19άρες σφυρήλατες ζάντες της ER-F ντυμένες με λάστιχα 235/35 ZR19 της Continental. Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι πιο χαμηλό, τρεις πόντους εμπρός και δύο πίσω, χάρη στο σετ custom ελατηρίων χαμηλώματος για βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.

Περνώντας στην καμπίνα, το σαλόνι έχει ντυθεί με Alcantara με ασημένιες ραφές, συνδυασμένο με μπόλικη ανθρακονημάτινη διακόσμηση, ασημένια επένδυση στα καθίσματα (στα πλαϊνά των εδράνων και στο πίσω μέρος της πλάτης), στην κόντρα του ταμπλό με τις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα.

Το Audi RS3 Sportback by ABT Sportsline θα κάνει την πρεμιέρα του την προσεχή Παρασκευή στις 27 Νοεμβρίου και θα βρίσκεται στο σταντ του Γερμανού βελτιωτή στο Essen Motor Show μαζί με ένα επίσης αναβαθμισμένο Audi TTS Coupé.

[Πηγή ABT Sportsline]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube