Aspec: VW Scirocco R, όπως «Rally» από το Hong Kong

Aspec: VW Scirocco R, όπως «Rally» από το Hong Kong

Ένας βελτιωτής από το Hong Kong παρουσίασε ένα widebody VW Scirocco R εμπνευσμένο από τα ράλι.

Με αεροδυναμικό προφίλ, χαμηλωμένη γραμμή οροφής και καμπύλες προσθήκες στο αμάξωμα είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι πίσω από αυτό το αυτοκίνητο κρύβεται το Scirocco που έχει στην πλάτη του ήδη οκτώ χρόνια.

Κι ενώ το αυτοκίνητο από μόνο του θα μπορούσε να φιγουράρει αν έβγαινε σήμερα ελάχιστα μπαγιάτικο, η κινεζική βελτιώτρια εταιρεία Aspec από το Hong Kongn αποφάσισε να δώσει λίγη φρεσκάδα στο μικρό κουπέ της VW.

Για το αυτοκίνητο που μοιάζει να έλκει την έμπνευσή του από τον κόσμο των ράλι, ο βελτιωτής από το Hong Kong έντυσε εξωτερικά το Scirocco R με ένα περιεκτικό wide body kit. Κατά μήκος των πλευρών, εκτός από τις προεκτάσεις στους θόλους, το κιτ της Aspec περιλαμβάνει νέου σχεδιασμού μάσκα με τεράστιες αεροεισαγωγές, μαύρη γρίλια στη μάσκα, φώτα ημέρας LED και ένα σπλίτερ-σπάτουλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Scirocco R

Εμπρός, οι επεμβάσεις συνεχίστηκαν με την προσθήκη νέου καπό που ενσωματώνει μεγάλα εξαεριστικά για να αποβάλλεται ο ζεστός αέρας από το μοτέρ. Λίγο υπερβολικά, θα λέγαμε, καθώς φτάνουν και περισσεύουν για να κάνουν τη δουλειά σε ένα μοτέρ V8, πόσω μάλλον στο δίλιτρο με τα 430 άλογα που κρύβεται από κατω.

Το προφίλ του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από πρόσθετα μαρσπιέ και ένα σετ από κάστομ ζάντες. Το εμπρός μέρος και οι πλευρές του αυτοκινήτου είναι σαφώς τολμηρές, αλλά είναι το πίσω μέρος του αυτό που είναι εμπνευσμένο από rally car και ανεβάζει την κατασκευή σε άλλο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, στο Scirocco η πτέρυγα στηρίζεται πάνω σε πανύψηλες βάσεις που μοιάζει λες και δραπέτευσε από ειδική του WRC. H φτερούγα αυτή αλλάζει από μόνη της εντελώς την εμφάνιση του αυτοκινήτου, ενώ το αποτέλεσμα συμπληρώνεται από νέες 4μπουκες εξατμίσεις, ένα λογικού μεγέθους διαχύτη και έναν ενισχυμένο προφυλακτήρα με τριγωνικούς αεραγωγούς.

Το πρότζεκτ της Aspec με το κιτ PPJ430 όπως ονομάζεται το πακέτο είναι ένα πρώτης τάξης tuning για να πεις «αντίο» στο υπερήλικο Scirocco. 

[Πηγή Aspec]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube