Αναβαθμίσεις από την M Performance για τη νέα BMW 5 Series

Αναβαθμίσεις από την M Performance για τη νέα BMW 5 Series

H BMW ανακοίνωσε μια επιπλέον σειρά αισθητικών αλλά και μηχανολογικών αναβαθμίσεων της M Performance για τη νέα 5 Series

Η νέα BMW 5 Series ήδη έχει μια ευρεία γκάμα από αποκλειστικά γι αυτήν μηχανολογικά και αισθητικά μέρη της M Performance. Προφανώς δεν ήταν αρκετά. Γι αυτό ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν πρόσθετες αισθητικές και μηχανολογικές αναβαθμίσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα κιτ που η M Performance ονομάζει «Power and Sound» και θα τοποθετείται στον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα. Ανεβάζει την ιπποδύναμη κατά 34 PS και την ροπή κατά 5,1 kgm συνολικά στους 355 PS και στα 51 kgm ροπής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο BMW 5 Series G30 2017 [videos]

Παρά την αύξηση της ιπποδύναμης το κιτ δεν επηρεάζει τις εκπομπές ρύπων, ούτε και την κατανάλωση, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η BMW. Όσοι θέλουν να αφήσουν την ιπποδύναμη όπως είναι αλλά να αναβαθμίσουν τον ήχο, μπορούν να αποκτήσουν το ανοξείδωτο τελικό της εξάτμισης του κιτ ξεχωριστά, αλλά μόνο για τις 530i, 540i και τις τετρακίνητες εκδόσεις τους, καθώς και για τα αντίστοιχα ντίζελΟι απολήξεις της εξάτμισης είναι είτε ατσάλινες είτε με φινίρισμα από ανθρακόνημα, ανάλογα με τον κινητήρα. Αλλά ούτε και οι ντίζελ εκδόσεις θα μείνουν παραπονεμένες, αφού προσφέρονται και γι αυτές αναβαθμίσεις. Συγκεκριμένα ο 3λιτρος ντίζελ μπορεί να αναβαθμιστεί από τους 265 PS στους 286 και τα 66,2 kgm ροπής.

Επίσης διάφορα καλούδια της M Performance μπορούν να προστεθούν σε όλες της εκδόσεις της νέας Σειράς 5. Σε αυτά περιλαμβάνονται αποκλειστικά σχεδιασμένες αλουμινένιες ζάντες 20” με μαύρο ή ασημένιο φινίρισμα ή και απλά γκρίζο ματ. Υπάρχουν ακόμα αναβαθμισμένα M Performance φρένα, με κόκκινες δαγκάνες, ένα αεροδυναμικό κιτ, εξωτερικοί καθρέφτες από ανθρακόνημα, εμπρός μαύρη γρίλια αλλά και αυτοκόλλητα. Στο εσωτερικό θα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ένα τιμόνι της M Performance από αλκαντάρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη νέα BMW 5 Series προπαραγωγής

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube