Alfa Romeo Giulia Coupé GT... και τρέλα στους alfisti!

Alfa Romeo Giulia Coupé GT... και τρέλα στους alfisti!

Με μοτέρ V6 510 ίππων, κίνηση στους πίσω τροχούς και τις απαραίτητες τεχνολογικές πινελιές, η Emilia Auto παρουσιάζει την «αναγεννημένη» Alfa Romeo Giulia Coupé GT προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού!

Alfa Romeo Giulia Coupé GT @ Emilia GT by Emilia Auto

Η Alfa Romeo Giulia Coupé GT είναι ένα κλασικό δείγμα γραφής της ιταλικής σχολής και για πολλούς, ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το μοντέλο έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1963 (σε εκδόσεις GT και GTV) με τη φαμίλια να ολοκληρώνουν οι εκδόσεις Veloce και Junior έως το 1977 όπου η Alfa Romeo τερμάτισε την παραγωγή του μοντέλου.

Σήμερα όμως ο οίκος Emilia Auto βάλθηκε να τρελάνει τους φανατικούς οπαδούς της φίρμας –και όχι μόνο, παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή της κλασικής Alfa Romeo Giulia Coupé GT, την Emilia GT.

Alfa Romeo Giulia Coupé GT @ Emilia GT by Emilia Auto

Οπτικά, το restomod της Alfa Romeo Giulia Coupé GT διατηρεί τις κλασικές γραμμές της πρώτης γενιάς, καθώς και τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία στη σχεδίαση του όπως τη μάσκα σε σχήμα V και τους στρογγυλούς προβολείς.

Για να μπορέσει βέβαια η Emilia Auto να κουμπώσει σωστά και τα νέα μηχανικά μέρη στην Alfa Romeo Giulia Coupé GT, τροποποίησε το καπό- δίνοντάς ένα πιο επιθετικό σχήμα- άλλαξε πολλά από τα πάνελ του αμαξώματος και κατασκεύασε custom τροχούς 19 ιντσών οι οποίοι αντλούν την έμπνευσή τους από τις αρχικές ζάντες του θρυλικού μοντέλου της Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulia Coupé GT @ Emilia GT by Emilia Auto

Το εσωτερικό ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, όντας μίνιμαλ και με την πλειονότητα των ενδείξεων της Alfa Romeo Giulia Coupé GT του 1963 να δίνει κανονικά το παρών -εδώ να θυμίσουμε η Alfa Romeo Giulia Coupé 1600 Sprint GT λανσαρίστηκε το '63, με την GTA να ακολουθεί το '65 Εμπλουτίζεται όμως με νέα σπορ καθίσματα διά χειρός Recaro, νέους αεραγωγούς και πολλές ακόμα ηλεκτρικές ευκολίες. Η στεφάνη του τιμονιού όμως παραμένει ξύλινη, γιατί το κλασικό θα είναι για πάντα στη μόδα... 

Για την κίνηση της restomoded Alfa Romeo Giulia Coupé GT φροντίζει ένας κινητήρας V6 twin-turbo 2,9 λίτρων (από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio) που αποδίδει 510 ίππους, με τη ροπή να ξεπερνά τα 600 Nm.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Επιπλέον το restomod της Emilia Auto φοράει KW αμορτισέρ, φρένα της Brembo, διαθέτει φυσικά ABS και traction control, με τη δομή της ανάρτησης να αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. 

Alfa Romeo Giulia Coupé GT @ Emilia GT by Emilia Auto

«Πολλά όμορφα αυτοκίνητα του παρελθόντος δεν κυκλοφορούν πλέον ανάμεσα μας και φυλάσσονται στα γκαράζ ιδιωτικών συλλογών. Θέλουμε αυτά τα κλασικά μοντέλα να μπορεί κανείς να τα οδηγήσει ξανά στη σύγχρονη εκδοχή τους. Η τεχνολογία άλλωστε μας το επιτρέπει πλέον», δήλωσε ο δρ. Ralf-Hendrik Steinkuehler, ιδρυτής της Emilia Auto για το restomod της φίρμας του.

Βέβαια ο «δρ.» παρέλειψε να αναφέρει ότι και πάλι μόλις 22 τυχεροί (τόσα θα είναι τα κομμάτια που θα παραχθούν) θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν αυτή τη χαρά και με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν τα 400.000 ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση της...   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube