477 άλογα για την Alfa 4C Nemesis

477 άλογα για την Alfa 4C Nemesis

H Pogea Racing διπλασιάζει την ισχύ της 4C που πλέον ανεβαίνει σε τελική στα 308 km/h.

H Alfa Romeo είπε πρόσφατα πως η 4C δεν χρειάζεται να γίνει Quadrifoglio, καθώς είναι κορυφαία σε απόδοση στην κατηγορία της.

Οι Γερμανοί όμως είχαν διαφορετική άποψη, με την Pogea Racing να αποδεικνύει ότι υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι για να αναβαθμίσεις το κεντρομήχανο μιλανέζικο κουπέ. Και μάλιστα με τέτοια ισχύ, έτσι ώστε να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση ποιος έχει το πάνω χέρι, είτε αυτός ονομάζεται Porsche 718 Cayman είτε πρόκειται για ρούκι στο χώρο, όπως η Alpine A110.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όνειρο! Μια μέρα ολόκληρη, τέζα στο Balocco με Alfa Romeo 4C [video]

Έτσι η Pogea άφησε κατά μέρος την ενασχόλησή της με την 488 και παρουσίασε την απειλητική Nemesis με μια ατελείωτη σειρά κάστομ τμημάτων. Για αρχή, ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,75 λίτρων υπερκυβίστηκε στα 1,95 lt και φόρεσε νέο υπερσυμπιεστή. Οι μηχανικοί της Pogea Racing εγκατέστησαν επίσης έναν νέο σφυρήλατο στρόφαλο, αναβαθμισμένες κυλινδροκεφαλές, σφυρήλατα έμβολα και μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και η Giulia Quadrifoglio θέλει την καγκουριά της

Ο κατάλογος των βελτιώσεων συνεχίζεται με ένα κάστομ σύστημα εξάτμισης με ανθρακονημάτινες μπούκες, νέο σετάρισμα στο σασμάν και αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα για να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις θα λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πολλών αλλαγών, εκτόξευσε την ισχύ στα 477 άλογα, διπλασιάζοντας επί της ουσίας την ισχύ της στοκ 4C. Όσο για τη ροπή, αυτή ανέβηκε κατά 18,9 kgm, περνώντας από τα 35,7 kgm του στοκ μοτέρ στα 54,2 kgm.

Pogea Racing Alfa 4C Nemesis

Προφανώς και τα νέα νούμερα είχαν ευεργετική επίδραση στις επιδόσεις, με τη Alfa Romeo 4C Nemesis να χρειάζεται πλέον 3,6” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση και να πιάνει στην ευθεία τα 308 km/h. Δηλαδή, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο (0,9”) κάτω από την εργοστασιακή μέτρηση και 50 km/h παραπάνω σε τελική ταχύτητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Abarth 500 με 404 άλογα! [video]

Εκτός από την αναβάθμιση του κινητήρα, η Pogea Racing φόρεσε στη Nemesis ένα αεροδυναμικό body kit με μπόλικο ανθρακόνημα, καθώς και νέες ζάντες από ελαφρό κράμα, με 18 ίντσες για εμπρός και 19 ίντσες για πίσω. «Leather» και «Alcantara» είναι οι λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το εσωτερικό, το οποίο έρχεται σε ένα κυρίως σκούρο φόντο, με κόκκινες αντιστίξεις να συμπληρώνουν το εξωτερικό. 

Pogea Racing Alfa 4C Nemesis

Η τιμή για την Alfa Romeo 4C Nemesis δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά το πλάνο της Pogea κάνει λόγο για πέντε αυτοκίνητα, με το πρώτο να έχει ήδη παραδοθεί σε πελάτη στην Αυστραλία. 

[Πηγή Pogea Racing GmbH]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube