370 km/h με ένα Toyota Land Cruiser [video]

370 km/h με ένα Toyota Land Cruiser [video]

Σίγουρα ένα Land Cruiser που πιάνει 370 km/h δεν είναι ένα… οποιοδήποτε Land Cruiser. Ας πλησιάσουμε να δούμε καλύτερα.

Οι επισκέπτες της SEMA είχαν την ευκαιρία νωρίτερα φέτος να θαυμάσουν ένα πολύ ιδιαίτερο Land Cruiser. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο αμάξωμα, με έναν V8 5,7 λίτρων κάτω από το καπό όμως.

Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, είπαν να γεμίσουν τον χώρο με δύο μεγάλες τουρμπίνες, μία για κάθε πλευρά του V. Η εισαγωγή και η πεταλούδα έχουν φτιαχτεί στο χέρι. Τα σωθικά του κινητήρα είναι προφανώς ενισχυμένα για ευστροφία και κυρίως αντοχή, με σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες. Χωρίς ιδιαίτερη φειδώ στην πίεση εισαγωγής, το σύνολο έβγαλε 2.000 HP. Τα οποία για να περάσουν στο δρόμο χρειάστηκε φυσικά μια ειδικά φτιαγμένη αγωνιστική μετάδοση. Η ανάρτηση έχει τροποποιηθεί επίσης, προφανώς το αυτοκίνητο έχει χαμηλώσει. Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 13 πόντους. Και έχει αναθεωρηθεί πλήρως η γεωμετρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Stig κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας με συγκουρόμενο [video]

Εκτός από τη μηχανική βελτίωση χρειάστηκε και ένας οδηγός ικανός και πρόθυμος να αναλάβει να οδηγήσει πάνω από τα 370 km/h αυτό το μάλλον ανορθόδοξο όχημα. Βρέθηκε στο πρόσωπο του οδηγού NASCAR Carl Edwards. Ο οποίος όπως έδειξε το GPS, έπιασε 370,5 πριν τελειώσει ο αεροδιάδρομος. Πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε ακόμη περισσότερα. Αν και το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν έχει πιστοποιηθεί, η ταχύτητα του Land Cruiser του Edwards ξεπερνά κατά 30,5 km/h το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα SUV.

«Στα 360 km/h άρχισε να χαζεύει λίγο. Ό,τι κι αν γίνει, να μείνω με το γκάζι στο πάτωμα. Αυτό ήταν το μόνο που σκεφτόμουν», δήλωσε μετά την προσπάθεια ο Edwards.

[Πηγή Carscoops  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube