Ο Stig κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας με συγκρουόμενο [video]

Ο Stig κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας με συγκρουόμενο [video]

Ως ένα διάλειμμα από τα πανίσχυρα supercars, ο Stig του Top Gear είπε να οδηγήσει ένα συγκρουόμενο με κινητήρα από... Honda CBR 600.

Για τη νέα σεζόν του Top Gear, το BBC ανέθεσε στον Colin Furze, έναν ερασιτέχνη μηχανικό γνωστό από τις εκπομπές του στο YouTube, τη δημιουργία ενός πολύ ξεχωριστού οχήματος για τον Stig.

Το ζητούμενο ήταν να είναι κάτι που από τη φύση του είναι αργό, αλλά μετά από εκτενείς μετατροπές έχει γίνει πολύ γρήγορο. Έτσι, ο Furze αποφάσισε να φτιάξει ένα γρήγορο... συγκρουόμενο. Βρήκε ένα που πρέπει να είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα λούνα παρκ από τη δεκαετία του ’60, και στρώθηκε στη δουλειά. Ο σκοπός ήταν το αυτοκινητάκι να γίνει «τρομακτικά γρήγορο».

Πρώτο, απαραίτητο βήμα για τη μετατροπή ήταν να αντικατασταθεί το βαρύ πάτωμα του συγκρουόμενου με ένα πιο κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. Ο Furze έφτιαξε στις ίδιες διαστάσεις ένα πλαίσιο στο οποίο προσάρμοσε έναν -κομμένο- πίσω άξονα από go-kart, και δύο τροχούς στο εμπρός μέρος, τοποθετημένους τόσο κοντά μεταξύ τους που το αποτέλεσμα είναι ένα 3κυκλο. Μέσα στο μικρό μεταξόνιο του οχήματος στρίμωξε έναν 4κύλινδρο κινητήρα από Honda CBR 600, που αποδίδει περίπου 100 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 πιο εκπληκτικά παγκόσμια ρεκόρ με αυτοκίνητο [videos]

Αρκετές εργατοώρες ξοδεύτηκαν για τον τρόπο στήριξης του μοτέρ, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της εξάτμισης, για τα γρανάζια της μετάδοσης, για τη στήριξη της δαγκάνας του φρένου, για το σύστημα διεύθυνσης, για τη στήριξη του αμαξώματος και γενικώς για κάθε άλλο εξάρτημα του λιλιπούτειου οχήματος, αφού τα πάντα έχουν κατασκευαστεί από τον Furze, από το μηδέν. Στα δύο video που ακολουθούν, βλέπουμε βήμα προς βήμα όλη την απολαυστική διαδικασία κατασκευής του πανγρήγορου συγκρουόμενου.

Στο τρίτο video, βλέπουμε το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας. Το κόκκινο πλέον συγκρουόμενο μεταφέρεται στον ήσυχο διάδρομο ενός αεροδρομίου. Ο Furze, που κάνει ο ίδιος τις πρώτες δοκιμές, είναι μάλλον πιο ατρόμητος ακόμα και από τον Stig, αφού οδηγεί το δημιούργημά του χωρίς καν να φοράει κράνος ή αγωνιστική φόρμα... Στη συνέχεια όμως κάθεται στη θέση του οδηγού ο Stig, και πατάει τέρμα το γκάζι για την επίτευξη της μέγιστης τελικής.

Στόχος ήταν να ξεπεραστούν τα 100 mph ή 161 km/h κατά μέσο όρο προς δύο κατευθύνσεις, έτσι ώστε να καταρριφθεί το ρεκόρ των Guinness World Records για το γρηγορότερο συγκρουόμενο του πλανήτη. Φυσικά, ο Furze και ο Stig τα κατάφεραν. Το ραντάρ έγραψε 107,390 mph (172, 8 km/h) προς την κατεύθυνση με τον ευνοϊκό άνεμο και 93,283 mph (150,1 km/h) στην αντίθετη. Έτσι το ρεκόρ καταρρίφθηκε, με μέσο όρο 100,336 mph, δηλαδή 161,5 km/h . Συγχαρητήρια!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube