Tροχόσπιτο Volkswagen Beetle ξεχειλίζει από χαρακτήρα

Tροχόσπιτο Volkswagen Beetle ξεχειλίζει από χαρακτήρα

Αθάνατο Volkswagen Beetle, ποιος θα το έλεγε ότι θα σήκωνε τέτοια οικογενειακά βάρη;

Το εμβληματικό Volkswagen Beetle έχει κάνει τα πάντα στην καριέρα του. Έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο, έχει γίνει σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, έχει φορέσει κινητήρες της Porsche. Και βέβαια, έχει φορτωθεί στην καμπούρα του ένα κομψό τροχόσπιτο. 

Το ιδιαίτερο αυτό Volkswagen Beetle ονομάστηκε «Super Bugger». Μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται για ιδιοκατασκευή, αλλά δεν είναι. Στη δεκαετία του 1970, μια μικρή εταιρεία με την επωνυμία Super Campers με έδρα την Καλιφόρνια, αποφάσισε να προσφέρει ένα εκδρομικό «Σκαθάρι».

Ένας «Σκαραβαίος» τροχόσπιτο; Γιατί όχι; Καλή διάθεση να υπάρχει κι όλα γίνονται

Volkswagen Beetle

Στόχος της ήταν ένα προσιτό οικονομικά τροχόσπιτο. Γι' αυτό χρησιμοποίησαν μια ξύλινη κατασκευή με fiberglass τμήματα και μεταλλική επένδυση για να χτίσουν έναν μικρό χώρο διαβίωσης πάνω και πίσω από τα δύο μπροστινά καθίσματα του Volkswagen Beetle.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BMW M4 μετατράπηκε σε τροχόσπιτο παντός εδάφους!

Στο εσωτερικό, η μετατροπή των $6.000 περιελάμβανε περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα, δύο καναπέδες, δύο κρεβάτια, έναν ανοξείδωτο νεροχύτη, μια σόμπα με δύο καυστήρες, παγοθήκη και δεξαμενή νερού 45 lt. 

Η εταιρεία πρόσφερε έτοιμα «Super Bugger», αλλά και κιτ ώστε να μετατρέψετε μόνοι σας το Volkswagen Beetle σας, με εκτιμώμενο χρόνο κατασκευής τις 60 ώρες.

Volkswagen Beetle

Το κιτ για τη μετατροπή έγινε αρκετά δημοφιλές, με τα περισσότερα τροχόσπιτα «Σκαραβαίους» να κατασκευάζονται από τους ιδιοκτήτες τους, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας που πουλήθηκε πρόσφατα στο Τέξας. Βασίζεται σε ένα Volkswagen Beetle του 1968, φοράει αερόψυκτο κινητήρα 1,6 lt και 4άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιπτάμενο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο προσγειώνεται σε φέρι [video]

Έχει υποστεί όλες τις απαραίτητες ενισχύσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση για να διαχειριστεί το πρόσθετο βάρος της κατασκευής. Το τροχόσπιτο φοράει ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 185/70/14 μπροστά και 295/50/15 πίσω.

Volkswagen Beetle

Μόλις ανοίξετε μία από τις πλαϊνές πόρτες, θα ανακαλύψετε ένα καλά εξοπλισμένο εσωτερικό που μπορεί να προσφέρει ένα αξιοπρεπές επίπεδο άνεσης κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φτιάξε ένα τροχόσπιτο με 215.158 τουβλάκια LEGO [video]

Στο μπροστινό μέρος, υπάρχουν δύο πολύ άνετες καρέκλες επενδυμένες με λευκό ύφασμα. Μπορούν να στραφούν για να κοιτάξουν την τραπεζαρία στο πίσω μέρος και να προσφέρουν ένα όμορφο καθιστικό.

Volkswagen Beetle

Βάρτα μόνο μην κάνει ζέστη. Ένας ανεμιστήρας για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού αναλαμβάνει τη δροσιά του πληρώματος, ενώ μια απαρχαιωμένη τηλεόραση σε εσοχή πάνω από το κόκπιτ έχει μάλλον μουσειακή παρά χρηστική αξία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Land Rover Defender γίνεται τροχόσπιτο

Δεν είναι γνωστό πόσα «Super Bugger» υπάρχουν σήμερα, αλλά με 98.170 km στο οδόμετρο και τόσο καλή κατάσταση, δεν είναι παράξενο που το εκδρομικό Volkswagen Beetle πουλήθηκε προς $27.000 (€25.300). 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube