Toyota: Ελεύθερη χρήση για 23.740 πατέντες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση

Toyota: Ελεύθερη χρήση για 23.740 πατέντες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση

Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση της χρήσης των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Η Toyota ανακοίνωσε πως θα απελευθερώσει 23.740 πατέντες σχετικές με τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα τις οποίες είχε κατοχυρώσει μέσα στα προηγούμενα 20 χρόνια, με στόχο να συμβάλλει στην ταχύτερη επέκταση της χρήσης τους και την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για την κλιματική αλλαγή.

Ανάμεσα στις πατέντες που θα απελευθερωθούν μέχρι το τέλος του 2030, βρίσκονται και μερικές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα σε μοντέλα παραγωγής. Ενδεικτικό της δουλειάς που έχει κάνει η Toyota στα θέματα της ηλεκτροκίνησης είναι πως 2.590 πατέντες αφορούν τους ηλεκτροκινητήρες, 7.550 τα συστήματα ελέγχου, 2.200 το σύστημα φόρτισης και 8.060 τα υβριδικά αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου (μέρος των οποίων είχε ανοίξει ήδη από το 2015).

toyota

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη έναντι αμοιβής, σε άλλους κατασκευαστές που εξελίσσουν και διαθέτουν στην αγορά ηλεκτροκίνητα μοντέλα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μοτέρ, μπαταρίες, συστήματα ελέγχου και άλλες τεχνολογίες της Toyota.

Ο Shigeki Terashi, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Toyota, δήλωσε πως το ενδιαφέρον άλλων εταιρειών στην τεχνολογία ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της Toyota είναι ιδιαίτερα αυξημένο και για αυτό τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συνεργασία. Σχετικά με το μέλλον ο Ιάπωνας πρόσθεσε: "Αν η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων επιταχυνθεί πολύ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, τότε αυτά θα γίνουν το νέο στάνταρ και ελπίζουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο υποστηρίζοντας αυτή τη διαδικασία."

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube