Του Αγίου Βαλεντίνου, δεν σας αξίζει ένας Ferrari V12 για δώρο;

Του Αγίου Βαλεντίνου, δεν σας αξίζει ένας Ferrari V12 για δώρο;

Και μάλιστα, ο Ferrari V12 θα είναι προσαρτημένος πάνω σε ένα κλασικό δυναμόμετρο του Μαρανέλο.

Ferrari V12

Πέρασε η Πρωτοχρονιά κι οι γιορτές, τα δώρα που λάβατε ήταν ανιαρά κι ουδεμία αυτοκινητιστική συνάφεια είχαν. Τώρα, που ξημέρωσε του Αγίου Βαλεντίνου, οι ελπίδες σας αναζωπυρώνονται μήπως λάβετε κάτι πιο λαχταριστό. Έναν Ferrari V12 ας πούμε, ιδανικά προσαρτημένο πάνω σε ένα κλασικό δυναμόμετρο από το Μαρανέλο.

Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς χρονιά κατασκευάστηκε ο πάγκος δυναμομέτρησης, αλλά σίγουρα ήταν πριν το 1953. Διότι εκείνη τη χρονιά, αγοράστηκε απευθείας από τους ιδιοκτήτες του Garage Francorchamps από το εργοστάσιο της Ferrari.

Ωραία δεν θα ήταν αν λαμβάνατε ένα τέτοιο δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου;

Η βελγική αντιπροσωπεία τον χρησιμοποιούσε για τριάντα χρόνια, πριν τον πουλήσει με τη σειρά της.

Ferrari V12

Μετά από αυτό, πέρασε από διάφορους συλλέκτες, πριν αγοραστεί το 2015 από τον σημερινό ιδιοκτήτη. Το δυναμόμετρο είναι προσαρτημένο πάνω σε μια όμορφη μεταλλική κατασκευή, που μοιάζει ταιριαστή με την όλη vintage εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι τα πιο ονειρεμένα πρωτοχρονιάτικα δώρα!

Προφανώς κι όποιος αγοράσει το δυναμόμετρο θα το χρησιμοποιήσει ως συλλεκτικό έκθεμα, αλλά είναι πλήρως λειτουργικό. Απαιτεί απλώς μια περιστροφή και το πάτημα ενός κουμπιού για να το ενεργοποιήσετε.

Ferrari V12

Και για να είναι πιο αρμονικό, έχει τοποθετημένο πάνω του έναν 4λιτρο Colombo Ferrari V12 με καρμπιρατέρ της Weber. Αρχικά φορέθηκε σε μια Ferrari 330 GT 2+2, συγκεκριμένα το πλαίσιο υπ' αριθμόν 5263.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προς πώληση Ferrari 330GTC, πρώην του Αριστοτέλη Ωνάση

Πάντως, οποιοσδήποτε Ferrari V12 και να ήταν, θα ήταν το ίδιο ταιριαστός. Ένα πλευρικά τοποθετημένο ψυγείο προσπαθήσει να διατηρήσει δροσερό τον κινητήρα, ενώ η εξάτμιση εξέρχεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος. 

Ferrari V12

Τα όργανα μέτρησης στον πίνακα ελέγχου είναι τα ίδια με αυτά που θα αγοράζατε σε μια Ferrari εκείνης της εποχής. Αν πάντως το έτερον ήμισυ ψηθεί να σας αγοράσει το δυναμόμετρο, θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όχι στις μπαταρίες λέει η νέα V12 Ferrari GT [video]

Το ίδιο κι εσείς, μέχρι να το παραλάβετε. Θα δημοπρατηθεί στη Φλόριντα την 1η Μαρτίου, με την εκτιμώμενη τιμή να ανέρχεται από τα $125.000 έως τα $175.000 (€117.000 έως €164.000).

Ferrari V12

Όταν παραλάβετε, οργανώστε ένα δείπνο στο πολυτελές σας σαλόνι. Όλοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό όταν θέσετε σε λειτουργία τον κλασικό Ferrari V12 και μάλιστα τον δυναμομετρήσετε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube