Τι γυρεύει το καμουφλαρισμένο Kia EV9 στο Nürburgring;

Τι γυρεύει το καμουφλαρισμένο Kia EV9 στο Nürburgring;

To ογκώδες ηλεκτρικό SUV αποκτά έκδοση GT με ισχύ πέριξ των 600 ίππων.

Kia EV9

Το Kia EV9 GT βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών εξέλιξης πριν από την επίσημη παρουσίασή του. Θα αποτελέσει το πιο ισχυρό κι ακριβό μοντέλο της κορεατικής μάρκας όλων των εποχών, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Ο μετασχηματισμός GT του Kia EV9 θα προσφέρει περισσότερη ισχύ και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά στο ηλεκτρικό SUV των τριών σειρών καθισμάτων, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πέρσι.

Αν οι άνθρωποι της Kia είχαν αίσθηση του χιούμορ, θα έβαζαν το EV9 GT να γυρίζει την Πράσινη Κόλαση με επτά επιβάτες

Kia EV9

Το τρέχον πιο ισχυρό Kia EV9 είναι το δύο ηλεκτροκινητήρων GT-Line. Έχει συνδυαστική ισχύ 380 ίππους και 700 Nm, εκτοξεύοντας το άνω των 2,5 τόνων αμάξωμα στα 100 km/h σε 5,3”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia EV6 GT, ηλεκτρικό UFO

Το GT αναμένεται να μοιράζεται το σύστημα μετάδοσης κίνησης διπλού κινητήρα και τετρακίνησης με το ισχυρότερο μέχρις στιγμής μοντέλο της Kia, το EV6 GT των 585 ίππων.

Kia EV9

Καθώς όμως το Hyundai Ioniq 5 N αποδίδει 650 ίππους, υπάρχει η σκέψη να αυξηθεί η ισχύς ώστε να αντισταθμίσει τα 410 kg επιπλέον βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Hyundai Ioniq 5 N ισοφαρίζει την BMW M2 CS στο Ring

Θα αποκτήσει επίσης αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, βελτιώσεις στο πλαίσιο κι ισχυρότερα φρένα, ώστε να τιθασεύσει την τεράστια ορμή που θα αναπτύσσεται από στροφή σε στροφή.

Kia EV9

Προς το παρόν, όλα τα παραπάνω εξελίσσονται αυτές τις μέρες στο Nurbürgring, όπου το ταχύτατο SUV φωτογραφήθηκε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά πριν από την αναμενόμενη αποκάλυψή του αργότερα μες στη χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο, ηλεκτρικό Kia EV9

Το καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε παρά μόνο ότι θα έχει πιο έντονους προφυλακτήρες, δαγκάνες φρένων σε πράσινο έντονο χρώμα -ακριβώς όπως και το EV6 GT- και ανασχεδιασμένες ζάντες. Η οροφή δεν έχει καλυφθεί και βλέπουμε ότι είναι βαμμένη σε γκρι ματ χρώμα. Εντύπωση προκαλούν κι οι πλαϊνοί καθρέπτες, που έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Kia EV9

Οι Κορεάτες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία του λανσαρίσματος του Kia EV9 GT, ούτε έχουν δώσει κάποια ένδειξη για την τιμή του. Από τη στιγμή που η έκδοση των 380 ίππων κοστίζει €86.600 (τιμή προ κρατικής επιδότησης), αναμένουμε να φλετράρει με τα €95.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube