VW: Νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων

VW: Νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων

Θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα όλων των κατηγοριών του Volkswagen Group.

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με κωδική ονομασία MQ281, το οποίο προσφέρει μειωμένες εκπομπές COέως και 5 g/km ανάλογα με τον κινητήρα με τον οποίο συνεργάζεται. Το νέο σασμάν θα κάνει πρεμιέρα στο ανανεωμένο Passat ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί από μοντέλα σχεδόν όλων των κατηγοριών του VW Group.

Το κιβώτιο έχει εύρος ροπής από 200 Nm μέχρι 340 Nm, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να συνεργαστεί με κινητήρες από τον 1.0 TSI μέχρι τον 2.0 TDI ενώ θα συνυπάρξει με τα MQ250 και MQ350 του VW Group.

VW

Μικρές επεμβάσεις στο μηχανισμό για τη βελτίωση της λίπανσης των γραναζιών και τη μείωση των τριβών, επιτρέπουν μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Άλλες βελτιώσεις αφορούν τα υλικά για το περίβλημα που μειώνουν τους θορύβους και τις δονήσεις. Οι τεχνικοί της Volkswagen έλαβαν υπόψη την ολοένα αυξανόμενη παρουσία στην αγορά SUV μοντέλων με τροχούς μεγάλης διαμέτρου που καταπονούν τα κιβώτια.

Η παραγωγή του MQ281 θα γίνει στο εργοστάσιο της SEAT στη Βαρκελώνη (Ισπανία) και στο εργοστάσιο της Volkswagen στην Córdoba (Αργεντινή).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube