Volvo και Uber παρουσίασαν ένα πλήρως αυτόνομο XC90 έτοιμο για την παραγωγή

Volvo και Uber παρουσίασαν ένα πλήρως αυτόνομο XC90 έτοιμο για την παραγωγή

Το σουηδικό SUV έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού για να υποστηρίξει πλήρως αυτόνομη λειτουργία.

H Volvo σε συνεργασία με την Uber παρουσίασαν ένα πλήρως αυτόνομο XC90 το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους είναι έτοιμο για την παραγωγή.

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε από τις δύο εταιρείες στα πλαίσια της συμμαχίας που ξεκίνησε το 2016. Οχήματα της Uber σε δοκιμαστική λειτουργία έχουν γράψει πάρα πολλά χιλιόμετρα δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες στις ΗΠΑ, παρόλο που τον αμερικανικό τύπο απασχόλησαν το ατύχημα του 2017 και το δυστύχημα του 2018

Volvo XC90

Στόχος της Volvo είναι να κατασκευάσει μέσα στα επόμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που μπορούν δυνητικά να υποστηρίξουν λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Αντίστοιχα, η Uber θέλει να μετατρέψει το στόλο των αυτοκινήτων της σε πλήρως αυτόνομο χωρίς την ανάγκη οδηγού (σήμερα τα αυτόνομα οχήματα της Uber κινούνται με έναν ειδικά εκπαιδευμένο επιβάτη που επιβλέπει την πορεία τους).

Το Volvo XC90 είναι μια καλή βάση για αυτό το σκοπό καθώς έχει ενσωματωμένα τα στοιχεία που χρειάζονται για τη μετατροπή του σε πλήρως αυτόνομο. Το σουηδικό SUV εξοπλίζεται με αρκετά εφεδρικά συστήματα για το τιμόνι, τα φρένα και την μπαταρία, τα οποία μπορούν να ακινητοποιήσουν με ασφάλεια το όχημα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επιπλέον, ένα πλήθος από αισθητήρες στην οροφή και το αμάξωμα του XC90 έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Uber.

Volvo XC90

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η Volvo πιστεύει σε ένα μέλλον με σημαντικά βελτιωμένη οδική ασφάλεια για ολόκληρη την κοινωνία όταν όλα τα αυτοκίνητα θα είναι πλήρως αυτόνομα. Μέχρι τότε, η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης για τους χρήστες, αναλαμβάνοντας τα πιο βαρετά κομμάτια όπως το σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Volvo Cars Håkan Samuelsson, μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας (2025), το ένα τρίτο των αυτοκινήτων που θα πουλά η Volvo θα είναι πλήρως αυτόνομο. Οι τεχνολογίες που εξοπλίζουν το αυτόνομο Volvo XC90 θα ενσωματωθούν και στα μελλοντικά αυτόνομα μοντέλα της Volvo που θα παρουσιαστούν στις αρχές της δεκαετίας του '20 και θα βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα νέας γενιάς SPA2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube