node/38897

Volvo: Η νέα γενιά μοντέλων θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο [video]

Όλα τα νέα Volvo που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική SPA 2 θα έχουν αισθητήρες LiDAR ενσωματωμένους στην οροφή.

Η Volvo ανακοίνωσε πως τα μοντέλα νέας γενιάς που θα κυκλοφορήσουν από το 2022 θα υποστηρίζουν πλήρως αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο με τη βοήθεια νέων αισθητήρων LiDAR της αμερικανικής εταιρείας Luminar με έδρα το Silicon Valley.

Όλα τα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA 2 (όπως η ολοκαίνουρια τρίτη γενιά του Volvo XC90) θα έχουν στο βασικό εξοπλισμό τους αισθητήρες LiDAR. Όπως βλέπουμε από τη φωτογραφία, οι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι στην οροφή των αυτοκινήτων, πάνω από το παρμπρίζ. 

Η τεχνολογία LiDAR δημιουργεί μέσω laser ένα λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντα χώρου, χωρίς να εξαρτάται από τη σύνδεση στο internet. Αυτή η 3D χαρτογράφηση λειτουργεί επικουρικά στις κάμερες και τα ραντάρ, ενισχύοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης - ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες.

Ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκονται και τις συνθήκες που επικρατούν, οι ιδιοκτήτες Volvo θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Highway Pilot (αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο). Σταδιακά, μέσω αναβαθμίσεων στο λογισμικό του, το σύστημα θα γίνεται διαθέσιμο σε περισσότερες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο Henrik Green, CTO της Volvo, το αυτοκίνητο θα αποφασίζει πότε είναι ασφαλές να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της οδήγησης, επιτρέποντας στον οδηγό να πάρει τα χέρια από το τιμόνι και τα μάτια του από το δρόμο.

node/39685
Audi Integrated Vehicle Dynamics

Έρχονται ισχυρότεροι υπολογιστές στα Audi

Η Audi σύντομα θα ενσωματώσει ένα υπολογιστικό σύστημα στα αυτοκίνητά της που θα είναι πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό από εκείνο των σημερινών της γκάμας. Ένας «κεντρικός εγκέφαλος» που θα διαχειρίζεται πλήθος παραμέτρων και εφαρμογών.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Έρχονται ισχυρότεροι υπολογιστές στα Audi

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφόρων συστημάτων που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητα έχουν γίνει όλο και πιο περίπλοκες με την πάροδο των ετών. Η Audi θα το «απλοποιήσει» λοιπόν, επιλέγοντας για τα μελλοντικά μοντέλα της έναν ισχυρό υπολογιστή που θα συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το Ingolstadt ανακοίνωσε ότι αυτή η καινοτομία, που ονομάζεται Integrated Vehicle Dynamics, θα λειτουργεί ως κεντρικό σύστημα για τον εξοπλισμό που σχετίζεται με τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Η Audi υπόσχεται έναν υπολογιστή δέκα φορές ισχυρότερο από αυτούς που είναι τοποθετημένοι στα υφιστάμενα μοντέλα. 
Audi Integrated Vehicle Dynamics

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, θα είναι σε θέση να ελέγχει έως και 90 λειτουργίες, ανάλογα με τη χρήση και την κατηγορία του μοντέλου. Όλα τα αυτοκίνητα, από το κόμπακτ χάτσμπακ Audi A3 έως το μεγάλο κουπέ SUV Q8 και το 100% ηλεκτρικό e-tron θα επωφεληθούν από τη νέα υπολογιστική μονάδα. 

Το Integrated Vehicle Dynamics θα αποδείξει επίσης, σύμφωνα με την Audi, την αποδοτικότητά του όσον αφορά τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τη διαχείριση τεχνολογιών ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, οι οποίες τελικά θα αυξήσουν την αυτονομία της μπαταρίας κατά 30%.

Audi Integrated Vehicle Dynamics

Το λανσάρισμα του IVD σε αυτοκίνητα παραγωγής δεν έχει ακόμη καθοριστεί χρονικά. Ανώτερο στέλεχος όμως που εμπλέκεται στο πρότζεκτ δήλωσε σε αρκετά μέσα ότι η πρώτη έκδοση του IVD είναι ήδη έτοιμη για τις επόμενες γενιές των Audi που θα λανσαριστούν.

node/39678
Bentley Octopus Electric Engine Project

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Ετοιμάζοντας το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, η Bentley θέλει να εξελίξει μιας νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες με πρωτόφαντη τεχνολογία, απαλλαγμένη από σπάνιες γαίες.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Υπό την ονομασία Octopus (Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkits for Powertrains which integrate Ultra high-speed motor Solutions), η Bentley συνεργάζεται στο πρότζεκτ αυτό με εννέα ακόμη συνεργάτες 

Το Octopus, με τριετή προγραμματισμένη εξέλιξη και χρηματοδοτούμενο από την OLEV, μια βρετανική κυβερνητική υπηρεσία με αντικείμενο τα οχήματα χαμηλών εκπομπών, σχεδιάζει να εξελίξει μια νέα γενιά ηλεκτρικού κινητήρα. Πιο αποδοτικός από τα σημερινά ηλεκτρομοτέρ, ο κινητήρας αυτός δεν θα κάνει χρήση σπάνιων γαιών, αντικαθιστώντας παράλληλα τα παραδοσιακά χάλκινα πηνία με ένα νέο ανακυκλώσιμο υλικό.

Bentley

Μέρος του οδικού χάρτη «Bentley Beyond 100» που στόχο έχει να καταστήσει την Bentley βιώσιμη φίρμα πολυτελείας, το πρόγραμμα Octopus θα καταλήξει σε μια πρώτη εφαρμογή παραγωγής έως το 2026. Λανσάρισμα που θα πρέπει να συμπέσει με την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Bentley.

Μέχρι τότε, η βρετανική φίρμα θα πρέπει σταδιακά να επεκτείνει την ηλεκτρική γκάμα της. Διαθέτοντας ήδη την επαναφορτιζόμενη υβριδική Bentayga, το Crewe σχεδιάζει να ενσωματώσει μια υβριδική εναλλακτική λύση σε κάθε μοντέλα της έως το 2023.