Volvo: Η νέα γενιά μοντέλων θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο [video]

Volvo: Η νέα γενιά μοντέλων θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο [video]

Όλα τα νέα Volvo που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική SPA 2 θα έχουν αισθητήρες LiDAR ενσωματωμένους στην οροφή.

Η Volvo ανακοίνωσε πως τα μοντέλα νέας γενιάς που θα κυκλοφορήσουν από το 2022 θα υποστηρίζουν πλήρως αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο με τη βοήθεια νέων αισθητήρων LiDAR της αμερικανικής εταιρείας Luminar με έδρα το Silicon Valley.

Όλα τα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA 2 (όπως η ολοκαίνουρια τρίτη γενιά του Volvo XC90) θα έχουν στο βασικό εξοπλισμό τους αισθητήρες LiDAR. Όπως βλέπουμε από τη φωτογραφία, οι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι στην οροφή των αυτοκινήτων, πάνω από το παρμπρίζ. 

Η τεχνολογία LiDAR δημιουργεί μέσω laser ένα λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντα χώρου, χωρίς να εξαρτάται από τη σύνδεση στο internet. Αυτή η 3D χαρτογράφηση λειτουργεί επικουρικά στις κάμερες και τα ραντάρ, ενισχύοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης - ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες.

Ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκονται και τις συνθήκες που επικρατούν, οι ιδιοκτήτες Volvo θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Highway Pilot (αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο). Σταδιακά, μέσω αναβαθμίσεων στο λογισμικό του, το σύστημα θα γίνεται διαθέσιμο σε περισσότερες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο Henrik Green, CTO της Volvo, το αυτοκίνητο θα αποφασίζει πότε είναι ασφαλές να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της οδήγησης, επιτρέποντας στον οδηγό να πάρει τα χέρια από το τιμόνι και τα μάτια του από το δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube