node/38068

Volkswagen: Οι ντίζελ κινητήρες μας είναι καθαρότεροι όσο ποτέ άλλοτε [video]

Πώς λειτουργεί ο νέος EA 288 EVO πετρελαιοκινητήρας.

Είστε έτοιμοι να δείτε τους κινητήρες ντίζελ της VW με ένα άλλο μάτι;
H VW μας λέει «ναι» τονίζοντας πως ο νέος TDI κινητήρας της είναι καθαρότερος από ποτέ, χάρη σε ένα νέο καινοτόμο σύστημα καταλυτικών μετατροπέων και έγχυσης αμμωνίας.

Μετά το dieselgate, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι η εταιρεία θα εγκατέλειπε την εξέλιξη των κινητήρων ντίζελ. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι η VW επενδύει δισεκατομμύρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν θα εγκαταλείψει τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στο άμεσο μέλλον.

Έτσι εισήγαγε πρόσφατα το ολοκαίνουργιο πετρελαιοκινητήρα EA 288 EVO για να κάνει το ντεμπούτο της νέας τεχνολογίας Twin-Dosing. Για να εξηγήσει αυτό το νέο σύστημα, η VW δημιούργησε ένα βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί αυτό το νέο σύστημα. Ο EA 288 EVO χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα που διαθέτει δύο καταλυτικούς μετατροπείς, ο καθένας με το δικό του σύστημα έγχυσης αμμωνίας. Η αμμωνία χρειάζεται για να μειώσει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου που ήταν ο κύριος ένοχος πίσω από το σκάνδαλο Dieselgate.

Σύμφωνα με τη VW, το νέο σύστημα Twin-Dose μειώνει τις εκπομπές NOx κατά περισσότερο από 80%, οδηγώντας σε πολύ καθαρότερο κινητήρα.
Η VW εξηγεί πώς δουλεύει  αυτό το σύστημα: «Μια μονάδα μέτρησης ψεκάζει την ουσία στο καυσαέριο πριν από τον σχετικό καταλυτικό μετατροπέα SCR ως AdBlue. Εδώ, το διάλυμα εξατμίζεται και η ουρία διασπάται για να σχηματίσει αμμωνία. Στον καταλυτικό μετατροπέα, η αμμωνία αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου για να σχηματίσει νερό και αβλαβές άζωτο».

node/40198

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το VW ID.3 [video]

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία που πήρε το VW ID.3 από τον EuroNCAP.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το VW ID.3 [video]

«Το ID.3 αντιπροσωπεύει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η κλιματική αλλαγή μας ωθεί να προσαρμοστούμε σε ένα καθαρότερο μέλλον και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν ο κανόνας τα επόμενα χρόνια. Ο οργανισμός EuroNCAP θα συνεχίσει να δοκιμάζει αυτά τα αυτοκίονητα για να διασφαλίσει ότι η διάσωση του πλανήτη από ρύπους δεν επιβαρύνει την ασφάλεια και χαίρομαι που βλέπω ότι το ID.3 δεν συμβιβάζεται στις προδιαγραφές ασφαλείας».

Με αυτά τα λόγια ο Michiel van Ratingen, γενικός γραματέας του EuroNCAP σχολιάσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του VW ID.3, του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της VW, το οποίο και συγκέντρωσε την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστεριών. 

id.3 crash

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών το ID.3 διατήρησε ακέραιο το χώρο των επιβατών, παρέχοντας σε αυτούς καλή προστασία τόσο σε μετωπική όσο και σε πλάγια σύγκρουση. Η βαθμολογία που συγκέντρωση για τους επιβάτες έφτασε το 87%. 

Αντίστοιχα η βαθμολόγια για την προστασία των παιδιών (με αυτά να κάθονται στα ειδικά καθίσματα) έφτασε το 89%, με την αξιολόγηση για την προστασία των πεζών να φτάνει το 71%, ενώ στο 88% κυμάνθηκε η βαθμολογία των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. 

Ειδική μνεία γίνεται από τον οργανισμό στο σύστημα multi-collision braking system, που επεμβαίνει στα φρένα μετά από μία σύγκρουση, ώστε να αποτρέψει ανεξέλεγκτη περαιτέρω κίνηση του οχήματος, καθώς και στο σύστημα e-Call που στέλνει αυτόματα μήνυμα σε υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, ενημερώνοντας και για το σημείο που σημειώθηκε το ατύχημα. 

node/40185

Ο Matthias Mueller επικεφαλής της Piëch Automotive [video]

Ο πρώην CEO της VW στην εταιρεία του γιού του πρώην προέδρου της VW! - Στόχος η παραγωγή ενός σπορ ηλεκτρικού οχήματος. 

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Ο Matthias Mueller επικεφαλής της Piëch Automotive [video]

Η Ελβετική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Piëch Automotive όρισε τον Matthias Mueller, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche και της Volkswagen, ως νέο πρόεδρό της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. 

Η Piëch Automotive που ιδρύθηκε από τον Anton Piëch, γιο του πρώην προέδρου της VW Ferdinand Piëch και εδρεύει στην Ελβετία ετοιμάζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια για να ξεκινήσει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού διθέσιου σπορ αυτοκινήτου, του οποίου η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτιστούν στο 80% της χωρητικότητάς τους μέσα σε 5 μόλις λεπτά.  

«Ήμουν από την αρχή ενθουσιασμένος για τα σχέδια της εταιρείας, επειδή αυτά είναι ό,τι πιο συναρπαστικό από όλες τις νέες προσεγγίσεις που έχω συναντήσει κατά τη διάρκεια της εργασίας μου στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Mueller.

Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα, και το πρώτο όχημα θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στην αγορά στα τέλη του 2022.

Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη προσέλαβε επίσης τον Jochen Rudat, πρώην στέλεχος της Tesla, ως επικεφαλής πωλήσεων, ενώ η ελβετική τράπεζα UBS θα είναι αυτή που θα ηγηθεί του επενδυτικού σχήματος που θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση της εταιρείας, όπως δήλωσαν πηγές μέσα από την Piëch Automotive.