Volkswagen: Οι ντίζελ κινητήρες μας είναι καθαρότεροι όσο ποτέ άλλοτε [video]

Volkswagen: Οι ντίζελ κινητήρες μας είναι καθαρότεροι όσο ποτέ άλλοτε [video]

Πώς λειτουργεί ο νέος EA 288 EVO πετρελαιοκινητήρας.

Είστε έτοιμοι να δείτε τους κινητήρες ντίζελ της VW με ένα άλλο μάτι;
H VW μας λέει «ναι» τονίζοντας πως ο νέος TDI κινητήρας της είναι καθαρότερος από ποτέ, χάρη σε ένα νέο καινοτόμο σύστημα καταλυτικών μετατροπέων και έγχυσης αμμωνίας.

Μετά το dieselgate, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι η εταιρεία θα εγκατέλειπε την εξέλιξη των κινητήρων ντίζελ. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι η VW επενδύει δισεκατομμύρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν θα εγκαταλείψει τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στο άμεσο μέλλον.

Έτσι εισήγαγε πρόσφατα το ολοκαίνουργιο πετρελαιοκινητήρα EA 288 EVO για να κάνει το ντεμπούτο της νέας τεχνολογίας Twin-Dosing. Για να εξηγήσει αυτό το νέο σύστημα, η VW δημιούργησε ένα βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί αυτό το νέο σύστημα. Ο EA 288 EVO χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα που διαθέτει δύο καταλυτικούς μετατροπείς, ο καθένας με το δικό του σύστημα έγχυσης αμμωνίας. Η αμμωνία χρειάζεται για να μειώσει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου που ήταν ο κύριος ένοχος πίσω από το σκάνδαλο Dieselgate.

Σύμφωνα με τη VW, το νέο σύστημα Twin-Dose μειώνει τις εκπομπές NOx κατά περισσότερο από 80%, οδηγώντας σε πολύ καθαρότερο κινητήρα.
Η VW εξηγεί πώς δουλεύει  αυτό το σύστημα: «Μια μονάδα μέτρησης ψεκάζει την ουσία στο καυσαέριο πριν από τον σχετικό καταλυτικό μετατροπέα SCR ως AdBlue. Εδώ, το διάλυμα εξατμίζεται και η ουρία διασπάται για να σχηματίσει αμμωνία. Στον καταλυτικό μετατροπέα, η αμμωνία αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου για να σχηματίσει νερό και αβλαβές άζωτο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube