Volkswagen: Μετά τα παράπονα, αναβαθμίζει το infotainment του Golf

Volkswagen: Μετά τα παράπονα, αναβαθμίζει το infotainment του Golf

Tο infotainment του Volkswagen Golf γίνεται πιο γρήγορο με νέο λογισμικό και νέο hardware.

Volkswagen Golf

H όγδοη γενιά του Volkswagen Golf χρησιμοποιεί το σύστημα infotainment ΜΙΒ3, το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να ελαχιστοποιήσει την χρήση των φυσικών κουμπιών στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Στο σύστημα όμως έχει ασκηθεί αρκετή κριτική για την ορισμένες φορές ληθαργική του απόκριση.

Όμως η Volkswagen έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι μια εταιρία που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Για τον λόγο αυτό αφουγκράστηκε τα παράπονα των ιδιοκτητών και αναβαθμίζει το infotainment του Golf με νέο λογισμικό και νέο hardware.

Volkswagen Golf

Στον τομέα του hardware η βελτίωση περιλαμβάνει μια πιο ισχυρή μονάδα επεξεργασίας, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή τριπλασιάζει την απόδοση των γραφικών και αυξάνει την υπολογιστική δύναμη του συστήματος συγκριτικά με τον προκάτοχο του, κατά 25%.

Όσον αφορά το λογισμικό, η αναβάθμιση έχει αλλάξει σε πολλές περιπτώσεις τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα. Για να αποτρέψει την λάθος επιλογή λειτουργίας, η VW έχει ρυθμίσει πλέον το σύστημα να απενεργοποιεί αυτόματα τα κουμπιά απτικής ανάδρασης και το σλάιντερ ρύθμισης ήχου, όταν ο χρήστης πλησιάζει το δάχτυλο του στην οθόνη. 

Επιπλέον, οι υπέρυθροι αισθητήρες έχουν ενισχυθεί με σκοπό να αναγνωρίζουν τα νεύματα ελέγχου από μεγαλύτερη απόσταση. Η λειτουργία αναγνώρισης φωνής έχει αναθεωρηθεί και ανταποκρίνεται πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στις υποδείξεις του χρήστη.

Volkswagen Golf

Το ενσωματωμένο ψηφιακό μικρόφωνο μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά της φωνής μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί για παράδειγμα να ρυθμίσει τη λειτουργία του κλιματισμού ξεχωριστά για τον καθένα. Συνολικά, το εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι η αναγνώριση φωνής έχει πλέον φτάσει σε ποσοστό κατανόησης το 95%.

Το αναβαθμισμένο infotainment θα τοποθετηθεί στα Golf που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής τους επόμενους μήνες, καθώς και στα νέα μοντέλα της Volkswagen.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube